Nedelja, 17/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
17/07KFS vs Valur1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
16/07/2022 10:54
Domaćin je na dnu tabele u islandskom prvenstvu, još uvek nema pobedu i teško je očekivati da je upiše protiv Valura. Utakmica se igra u nedelju u 18 časova.
Vestmanejar

Loša sezona, po svim pokazateljima je ovo za tim Vestamanejara. Odigrali su 12 utakmica, a slast trijumfa još nisu osetili. Imaju pet osvojenih bodova, to su zslužili sa isto toliko nerešenih igara, dok su čak sedam puta poraženi. Za njih je povoljna činjenica što će se nakon 22 kola u regularnom delu prvesntva igrati Plej-of i Plej-aut, pa će imati još deset utakmica pred sobom da pokušaju da nadoknade ovo što su izgubili. Iz lige ispadaju dve poslednjeplasirane ekipe i neće biti nimalo lako da Vestmanejar ostavi iza sebe dva tima. U prethodnom kolu su igrali odlično na gostovanju kod Akurejrija, ali su na kraju ponovo izgubili, trećeplasirani tim je slavio sa 4:3. Treba reći da su pre tog poraza dva puta zaredom igrali nerešeno, protiv Frama i lidera Breidablika, pa se može reći da su ipak u uzletu, mada skor to ne pokazuje.

Valur

Gosti su u sredini tabele i njihov prvi cilj do kraja regularnog dela prvenstva je da budu među prvih šest timova i igraju u doigravanju za prvaka. Od titule nema ništa, Breidablik je napravio ogromnu razliku, u ovom trenutku ona iznosi 14 bodova u odnosu na Valur, dok bi mesto u Evropi za naredno leto mogli da pojure. Trenutno nisu u najboljoj formi, u dve prethodne utakmice uzeli su samo jedan bod, remizirali su sa Akurejrijem i izgubili na svom terenu ubedljivo od Keflavika u prošlom kolu. U prethodnom prvenstvu Valur je zauzeo peto mesto, ali nije imao veliki zaostatak za šampionom Vikingurom.

Predlog

Vestamnejar je prethodnu sezonu proveo u drugoj ligi i učiniće sve da izbegnu povratak u niži rang. Za sada stvari ne izgledaju dobro, ali su prethodne tri utakmice odigrali dobro. U prvom delu sezone Valur je na svom terenu pobedio Vestmanejar sa 2:1, a i sada nam se čini da bi mogla doći igra gol-gol. Za GG u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.