Sreda, 20/07 - Fudbal, Egipat, Premier League
20/07Al Ahly vs IsmailyPoluvreme/Krajtip: 1/1
7 / 10 Ulog
18/07/2022 18:22
Vicešampion Afrike polako gubi korak u bici za titulu u Egiptu. U utakmici protiv Ismailija nemaju izbora, moraju da pobede. Utakmica se igra u sredu u 21 čas.
Al Ahli

Ekipa iz Kaira je aktuelni vicešampion zemlje faraona, a i sada gleda u leđa prvaku, gradskom rivalu Zamaleku. Izgledalo je u jednom trenutku da će Al Ahli lako da prestigne drugoplasirani Piramids, pa i vodeći Zamalek, s obzirom da su imali veći broj zaostalih utakmica i minus u bodovima koji je dostižan. Međutim, sada imaju dva meča manje odigrana, ali su povećali zaostatak za ovim timovima, pa od Zamaleka imaju devet a od Piramidsa pet bodova manje. Razloga za to je činjenica da su u poslednja četiri meča ostvarili samo jednu pobedu u prvenstvu. Sve je nekako krenulo loše od trenutka kada su poraženi u finalu afričke Lige šampiona od marokanskog Vidada, pa je tada krenula i kriza u domaćem prvenstvu.

Ismaili

Gosti su tim koji se nalazi u donjem delu tabele i briće se za opstanak u eliti egipatskog fudbala. Ipak, radi se o solidnom timu koji ne bi smeo da ima većih problema da željeno i ostvari. Trenutno su na 13. mestu sa šest bodova više od prvog tima u zoni ispadanja, a iz lige će u niži rang tri poslednjeplasirana tima. Ismaili je tim iz Aleksandrije, a sada su us eriji od četiri meča bez poraza u prvenstvu. Posle dva remija bez golova upisali su dve pobede i sada mnogo mirnije čekaju poslednjih deset utakmica u sezoni. I prošlu sezonu je Ismaili završio na 13. poziciji, pa izgleda da je taj plasman nekako i suđen ovom timu.

Predlog

U prvom delu sezone Al Ahli je ubedljivo slavio u Aleksandriji, bilo je čak 4:0, taj meč je igran još u oktobru prošle godine, dok su ova dva tima igrala u kupu početkom ove godine. Tada je rezultat bio 1:1, a pošto se Liga kup igra po grupama, taj remi je doneo Ismailiju prvo mesto u grupi, dok je Al Ahli ostao na psoeldnjem, šestom mestu. Prvenstvo je mnogo važnije, a pogotovo posle poraza Al Ahlija od Piramidsa u prošlom kolu. Sada vicešampion mora da pobedi, a verujemo da hoće. Za prelaz 1/1 koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.