Nedelja, 24/07 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
24/07Anderleht vs KV OstendePoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
22/07/2022 14:15
Briselski velikan naoštren je da uradi nešto veliko u novoj sezoni. Premijerni meč Anderleht igra protiv Ostendea u nedelju u 18.30.
Anderleht

Prethodna sezona bila je najava boljih dana za Anderleht, bili su u vrhu tabele i na kraju završili na 3. mestu. To je veliki napredak u odnosu na prethodne sezone kada se velikan iz Brisela nije ni plasirao u Plej-of Župiler lige, a samim tim ni u evropske kupove. Čak ni prošlogodišnji rezultat ne zadovolja armiju navijača, pa se u novu sezonu kreće sa mnogo većim ambicijama i uz novog šefa struke. Umesto igračke legende Vensana Kompanija stigao je doskorašnji strateg Sent Žila, najprijatnijeg prošlogodišnjeg iznenađenja, Feliče Macu. U pripremnom periodu Anderleht je imao nekoliko vrednih pobeda, a poslednja je upisana protiv francuskog Liona, sa čak 3:0. Stigla su i zanimljiva pojačanja, a ističu se Fabio Silva iz Vulverhemptona i Sebastijano Espozito iz Intera.

Ostende

Nisu fudbaleri Ostendea imali neku posebno uspešnu sezonu prošle godine, ali nije bilo ni mnogo turbulencija. Na kraju su bili 12. na tabeli, ali se ni jednog trenutka nisu brinuli o statusu. Njihov učinak na strani bio je bolji za jedan bod nego na domaćem terenu, što pokazuje da umeju da budu opasni kao gosti. Igrali su veliki broj pripremnih utakmica, uglavnom sa timovima iz Belgije, dok je generalna proba bio meč sa holandskim Viteseom, koga su pobedili sa 2:0. Bilo je dosta prometno u Ostendeu u toku leta, veliki broj fudbalera je stigao u ovaj klub, ali je, takođe, jedan dobar broj i otišao. Uglavnom su u pitanju bile pozajmice, u oba pravca, pa je pitanje koliko će vremena trebati da se sve uklopi u jednu solidnu celinu. Problem bi mogao da bude start prvenstva, pa ne očekujemo da Ostende može uraditi nešto u Briselu.

Predlog

Prošle sezone Anderleht je slavio protiv Ostendea na svom terenu sa čak 3:0, ali je zato u Ostendeu bilo 2:2. Poslednji trijumf ostendea u Briselu dogodio se 2019. godine i to je bila jedina pobeda u prethodnih petnaestak godina unazad. Sada je domaćin apsolutni favorit, mora da započene sezonu pobedom, a mi kvotu pojačavamo prelazom 1/1 sa koeficijentom 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.