Petak, 12/08 - Fudbal, Norveška, Elitserija
12/08Sandefjord vs Rozenborg1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
10/08/2022 20:27
Novo kolo u elitnoj norveškoj ligi otvaraju Sandefjord i Rozenborg. Meč se igra u petak u 19 časova.
Sandefjord

Samo jednu pobedu ima Sandefjord u poslednja četiri meča. Takav učinak definitivno je udaljio ovaj tim od bilo kakve borbe za gornji deo tabele. Sada je Sandefjordu bitnije da se učvrsti u sredini tabele, gde se sada nalazi, ali ima samo tri boda više od prvog tima ispod crte, a to je Tromze u zoni baraža. Upravo ih je Tromze pobedio na severu Norveške pre dva kola, a lošu formu su potvrdili remijem sa Vikingom 2:2 na domaćem terenu i pored činjenice da su imali dva gola prednosti. Ovaj tim je posebno neuspešan na svom terenu, gde je na osam utakmica pred svojim navijačima ostvario samo jednu pobedu i doživeo čak pet poraza.

Rozenborg

Ne mogu ni \'\'Ruže\'\' da budu zadovoljne svojim učinkom. Jeste Rozenborg odavno van borbe za titulu u Norveškoj, primat u tome su preuzeli Molde i Bode/Glimt, a ekipa iz Trondhajma se ponekad nađe u nekom od evropskih kupova. Sada je Rozenborg na četvrtom mestu, ali sa dvocifrenim zaostatkom za vodećim Moldeom. O tituli ne mogu da sanjaju, do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, premalo da bi se takva razlika stigla i prestigla. Međutim, plasman u Evropu itekako je dostižan, ispred njih su Bode sa tri i Lilestrem sa šest bodova prednosti. Možda je realnije da sustignu Lilestrem, koji je u padu forme, nego aktuelnog šampiona koji se ponovo razgropadio. Rozenborg je u odličnoj formi, ima sedam kola bez neuspeha iza sebe, sa čak pet pobeda i dva remija.

Predlog

Bez problema je Rozenborg izašao na kraj sa Sandefjordom na svom terenu u Trondhajmu u prvom delu sezone. Tada je bilo 3:0, a i u prethodnim sezonama veći broj pobeda imaju \'\'Ruže\'\'. Sada su bodovi potrebni obema ekipama, ali je kvalitet na szrani gostiju, pritom je Sandefjord očajan domaćin i ne verujemo da može nešto da uradi u ovom meču. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.