Subota, 13/08 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
13/08RB Lajpcig vs Keln1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
11/08/2022 13:12
\'\'Bikovi\'\' su osvojili samo bod u Štutgartu, protiv Kelna jure prvu pobedu. Meč drugog kola Bundeslige se igra u subotu u 15.30.
RB Lajpcig

Nije bilo mnogo promena u Lajpcigu u toku leta. To se prvi put dogodilo od kada je Lajpcig tim koji se ozbiljno pita kada je poredak na vrhu tabele u Bundesligi u pitanju. Trener Domeniko Tedesko se odlučio za proverene snage, a stigli su Raum iz Hofenhajma, Šlager iz volfsburga, te napadač Serlot, koji je vraćen sa pozajmice. Prodat je Mukijele, a otišao je i Tajler Adams. Ekipa je iskusnija za godinu, što je najbitnije, a uspeo je Lajpcig da dođe i do svog prvog trofeja u istoriji, osvojili su proletos DFB kup i tako skinuli sa pleća i taj teret. Protiv Štutgarta nije bilo sjajno, ranno su poveli, ali su \'\'Švabe\'\' uspele da izjednače. Pre tog remija izgubili su u meču Super kupa od Bajerna na svom terenu sa čak 5:3.

Keln

\'\'Jarčevi\'\' su uspešno započeli novu sezonu, pobedili su na svom terenu povratnika u elitu, ekipu Šalkea. Bio je to derbi zapada Nemačke, ali su gosti veći njegov deo odigrali sa igračem manje, što je umnogome pomoglo Kelnu da stigne do trijumfa od 3:1. I trener Štefan Baumgart ostao je bez nekoliko igrača.Otišli su Ozčan, Šaub i Horn, ali je najveći udarac za ambicije Kelna nedavna prodaja najboljeg igrača i strelva Entonija Modesta uBorusiju Dortmund. Sa i bez Moddesta ovaj tim jednostavno nije isti. Pošto nije igrao protiv Šalkea, Modestu je meč DFB kupa sa Regenzburgom, koji je Keln izgubio, bio poslednji u dresu \'\'Jarčeva\'\'. Teško je zameniti jednog takvog strelca, ali će Keln morati da dovede neko pojačanje, pogotovo jer ih očekuje i takmičenje u Ligi konferencija.

Predlog

Očekujemo sigurnu pobedu Lajpciga u ovom meču jer bi u suprtonom \'\'Bikovi\'\' vbeć imali solidan zaostatak za Bajernom, koji se čini nepobedivim, bar na startu sezone. Lajpcig želi da što duže ostane u trci i eventualno iskoristi neki slab period u igri Bavaraca, koji se obično dešava jednom u sezoni. Keln je rasterećen posle premijerne pobede, ali ih je uzdrmao odlazak Modesta. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.