Nedelja, 14/08 - Fudbal, Švajcarska, Super League
14/08Winterthur vs CirihDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
12/08/2022 10:50
Novajlija u eliti igra protiv šampiona, ali to ne znači da je bez šansi. Utakmica u Vinterturu igra se u nedelju u 14.15.
Vintertur

Znali su u Vinterturu da putovanje u eliti neće biti nimalo lako. Možda ih je remi sa Bazelom u prvom kolu malo uljuljkao, ali su posle toga izgubili tri meča u nizu. U prošlom kolu su bići malo i bez sreće na gostovanju u Ženevi, dobro su se držali protiv Serveta, ali su primili gol u samom finišu meča. Situacija već pomalo postaje kritična i Vintertur bi konačno morao neog i da pobedi. Dobra vest za njih je to što se od naredne sezone menja sistem takmičenja, pa će elita brojati dva tima više, i niko neće direktno ispadati u Čelendž ligu, već će samo poslednjeplasirani tim igrati baraž meć protiv trećeplasirane ekipe iz druge lige. Sa samo jednim bodom Vintertur je na deobi poslednjeg mesta na tabeli, a društvo mu pravi, nećete verovati, aktuelni šampion.

Cirih

Kakav košmarni start sezone za prvaka Švajcarske! Cirih je rušio prepreku za preprekom u prošloj sezoni, obezbedio titulu mnogo pre kraja prvenstva, ali se nešto dogodilo u letnjoj pauzi i ovaj tim više ne može da se prepozna. Nije ni prelazni rok toliko uticao, odlazaka je bilo, ali ne u toj meri, a Cirih je i doveo više igraa nego što ih je prodao. Jednostavno, tim je ostao bez samopouzdanja, videlo se to već na startu kada ih je Jang Bojs dobio sa 4:0. U naredna tri kola remizirali su sa Lucernom i izgubili od Sent Galena i Siona. Ali pazite na ovaj podatak, šampion još nije dao gol u prvenstvu! Za 360 minuta fudbala Cirih je primio 9, a nije postigao nijedan gol. U kvalifikacijama za Ligu šampiona odmah je ispao od Karabaga, ali je eliminacijom Linfilda došao blizu plasmana u Ligu Evrope. Poslednja prepreka biće im škotski Harts, pa su im šanse sasvim realne.

Predlog

Cirih će dosta misliti od duelu sa \'\'Srcima\'\' iz Edinburga, pobeda u tom dvomeču doneće im šest utakmica u dosta jakoj Ligi Evrope, a to bi mogao da iskoristi Vintertur i dođe do svoje prve, istorijske, pobede u elitnom rangu. Obe ekipe su jako slabo startovale i pobednik bi mogao da se malo ikobelja iz teške situacije. Verujemo da će Vintertur ostati neporažen, pa vam predlažemo duplu šansu na domaćina. Za 1x koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.