Ponedeljak, 15/08 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
15/08Olimpija vs Gorica1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
12/08/2022 18:48
Ljubljančani su se brzo oprostili od Evrope, pa se sada posvećuju domaćem takmičenju. Na Stožice stiže ekipa Gorice u ponedeljak u 20.15.
Olimpija

Trijumf u revanšui nad rumunskim Sepsijem nije bio dovoljan \'\'Zmajčekima\'\' da se nađu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Ostao im je samo onaj ukupni trijumf nad Diferdanžom, predstavnikom Luksemburga, i to posle dva remija od po 1:1. U domaćoj ligi Olimpija je počela da igra mnogo bolje posle toga, imaju maksimalan broj bodova posle četiri kola, a najveću pobedu ostavrili su u prethodnom kolu kada su pobedili Maribor, aktuelnog šampiona, u gostima. U Ljudskom vrtu bilo je 2:0 za Olimpiju, a strelci su bili Selsar i Elsnik. Odbrana Olimpije još nije poklekla u ovoj sezoni, postigli su šest, a nisu primili ni gol.

Gorica

Jednu sezonu je samo Gorica provela u drugoj ligi i odmah se vratila u elitu. početak je bio dobar, savladali su u prvom kolu na svom terenu Bravo, ali su onda vezali tri uzastopna poraza, od Maribora u gostima, te Radomlja i Kopera na domaćem terenu. Sada su u grupi timova koji su na začelju tabele sa po tri boda iz četiri kola. Pored njih tu su još Celje, Bravo i, verovali ili ne, Maribor, koji je preuzeo \'\'fenjer\'\' zbog najslabije gol razlike u tom društvu. Navikli smo da je prvenstvo Slovenije najneizvesnije od svih ostalih u regionu, ali da Maribor bude na začelju tabele, to nismo mogli da pretpostavimo. Gorica juri opstanak i ništa više, pa za njih nije čud da su među najslabijima.

Predlog

Olimpija je u naletu, a Gorica u slobodnom padu. U takvoj konstelaciji jasno je da je jedinica skoro izvesna. Ljubljančani su pobedili na poslednje četiri utakmice protiv Gorice, bilo je to još u pretprošloj sezoni, a na ta četiri meča Gorica nije dala ni gol. I sada će slaviti Olimpija, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.