Četvrtak, 18/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
18/08Ferencváros vs Shamrock Rovers1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
16/08/2022 09:26
Dva šampiona svojih zemalja igraju u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. Poraženi će u Ligu konferencija. Utakmica u Budimpešti igra se u četvrtak u 18.30.
Ferencvaroš

Nadali su se u mađarskom prvaku da mogu još jednom u Ligu šampiona. Kvalifikacije su počeli odlično, izbacili su kazahstanski Tobol, a zatim i Slovan iz Bratislave, prvaka Slovačke. Treći riva ponovo je dolazio sa krajnjeg istoka, šampion Azerbejdžana Karabag. U prvom meču u Baku bilo je 1:1, što je bio sjajan rezultat za Ferencvaroš, ali je revanš bio najlošija utakmica za \'\'Fradi\'\' u ko zna koliko vremena unazad. Karabag je slavio u Budimpešti sa 3:1 i otišao u plej-of za Ligu šampiona, dok će Mađari morati da se tek izbore za Ligu Evrope. Ipak, čini se da ne bi smeli da imaju problema u ispunjenu tog cilja. U domaćem šampionatu Ferencvaroš je startovao odlično, posle minimalnog trijumfa nad Puškaš Akademijom na startu, u nedelju su deklasirali svog najvećeg rivala MOL Fehervar sa 4:0.

Šamrok

Ono što je najvažnije za prvaka Republike Irske je činjenica da će do zime igrati u Evropi. Samim tim značajno će povećati lični, ali i nacionalni koeficijent i tako imati lakši put u narednim sezonama. Šamrok Roversi su počeli kvalifikacije za Ligu šampiona, u prvom kolu rival im je bio Hibernijans sa Malte, a u drugu rundu prošli su sa pobedom i remijem i bez primljenog gola. Međutim, preko Ludogoreca nisu mogli, ali su bar zabeležili pobedu nad Bugarima u revanšu na svom terenu, pa su i tu zaradili neki bod. Preselili su se u kvalifikacije za Ligu Evrope, sastali se sa makedonskim Škupijem, a od prvaka ove zemlje bili su uspešniji u oba meča, pobedili su 3:1 u Dablinu i 2:1 u Skoplju. Dakle, do plej-ofa Šamrok je već zabeležio četiri pobede u ovim kvalifikacijama, što je najbolji rezultat ovog kluba ikada. U isto vreme uspevaju da se održe na prvom mestu u nacionalnom prvenstvu i sva je prilika da će i narednog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Predlog

Šamrok je imao težak meč u domaćem prvenstvu prethodnog vikenda, u deriju je igrao bez golova sa domaćim Deri Sitijem, ali je i dalje na prvom mestu sa četiri boda više i utakmicom manje od drugoplasiranog Dandalka. Sada im je Evropa u prvom planu, pokušaće da naprave iznenađenje i izbore se za Ligu Evrope, ali neće biti tragedija ni ako završe u Ligi konferencija. Ferencvaroš ima imperativ pobede, biće malo pritiska, pogotovo posle poraza od Karabaga, ali očekujemo da na kraju Mađari budu uspešniji. U prvom meču jedinica je skoro izvesna, a za nju se dobija koeficijent 1.47 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.