Četvrtak, 18/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
18/08Jang Bojs vs Anderleht1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
16/08/2022 11:28
\'\'Mladi momci\'\' iz Berna imaju glavni cilj u ovoj sezoni, a to je povratak titule. Ipak, ni Evropa neće biti zapostavljena. Anderleht je uspešno započeo sezonu. Meč u Švajcarskoj igra se u četvrtak u 19 časova.
Jang Bojs

Posle četiri godine uzastopno titulu nije osvojio Jang Boks u Švajcarskoj. Novi šampion je ekipe Ciriha, koja se zbog loših rezulatat na početku sezone, već oprostila od njene odbrane. Prvi favorit je, svakako, ekipa Jang Bojsa, ali će im opasni rivali biti Bazel, Sent Galen i Servet. Upravo su Servet pobedili u nedelju sa 3:0, čime su vezali četiri meča na kojima nisu primili gol, računajući sva takmičenja. Zanimljivo je da je Jang Bojs odigrao devet utakmica ovog leta, pet u ligi i četiri u evropskim kvalifikacijama, a gol su primili samo na jednoj, u remiju s Grasfopersom 1:1. Do sada su se \'\'Mladi momci\'\' isticali efikasnošću, a izgleda da sada imaju čeličnu odbranu. Ona će na najtežem ispitu biti protiv Anderlehta, u dvomeću za plasman u Ligu konferencija. U dva prethodna kola \'\'Mladi momci\'\' su eliminisali Lijepaju i KuPS, što su bili, ipak, nedorasli rivali.

Anderleht

Nekadašnji belgijski velikan je na putu povratka. Za početak, planiraju da se ponovo etabliraju u vrhu Župiler lige, a onda da naprave i iskorak u Evropi, gde i nisu igrali nekoliko vezanih sezona. Anderleht je odigrao manje utakmica ovog leta od Jang Bojsa i u domaćoj ligi i u Evropi. Oni su se u kvalifikacije za Ligu konferencija uključili u prošlom kolu, prvi rival im je bio za zagrevanje, estonski Paide, a Belgijanci su slavili i u Talinu i u Briselu. Mnogo zahtevnji zadatak biće eliminacija Švajcaraca, tima koji je prethodnih sezona igrao mnogo utakmica u Evropi, a nastupao je i u Ligi šampiona. U Župiler ligi, u prva četiri kola, Anderleht je zabeležio tri pobede i jedan poraz, od šampiona Klub Briža.

Predlog

Teško je odrediti ko je favorit za prolaz u grupnu fazu Lige konferencija, ali je Jang Bojs favorit u prvoj utakmici. Smatramo da nijedan tim neće preterano rizikovati u prvom meču, ali nam se čini da bi domaćin mogao da zabeleži makar minimalnu pobedu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.