Četvrtak, 22/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
22/09Letonija vs Moldavija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
20/09/2022 14:36
Ovaj meč rešiće pitanje pobednika grupe ukoliko Letonija ne izgubi od Moldavije. Meč u Rigi igra se u četvrtak u 18 časova.
Letonija

Ovo je utakmica D divizije, a pored selekcija Moldavije i Letonije, u njoj su još Andora i Lihtenštajn. Ove dve selekcije nemaju šansi da zauzmu prvo mesto posle šest utakmica i tako se presele u C diviziju. O plasmanu u \'\'viši\'\' rang odlučiće Letonija i Moldavija, s tim da su Letonci mnogo bliže tom cilju. Baltička selekcija je na prvom mestu sa 12 bodova i možda im treba samo jedan bod da osiguraju prvu poziciju. U prva četiri kola Letonci su upisali sve pobede, dva puta protiv Lihtenštajna i po jednom protiv Andore i Moldavije. Protiv Moldavaca su slavili na strani sa 4:2, pa čak i da izgube od istog rivama na svom terenu sa jednim golom razlike, opet im je dovoljan jedan bod u poslednjem kolu u Andori.

Moldavija

Kako god se završio ovaj ciklus Lige nacija, ipak je za Moldaviju korak napred. Podseamo da je ova selekcija imala jedan dug period bez zabeležene pobede, ne samo u ovom takmičenju, već i u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo. Ispali su u D diviziju, i ovde su uspeli da osvoje sedam bodova u prva četiri kola. Četiri boda uzeli su u dva meča sa Andorom, a tri boda osvojili su pobedom nad Lihtenštajnom. Pokušaće nešto što je malo verovatno, a to je da pobede u preostale dve utakmice i onda sačekaju kiks Letonije u poslednjem kolu. Ne verujemo da će se to dogoditi, ali je nada jedino što im je preostalo.

Predlog

Osim toga što će u narednom ciklusu Lige nacije igrati u C diviziji, pobednik grupe će imati šansu da ode i na EURO, ukoliko to ne učini kroz kvalifikacije. Ove slabije selekcije mnogo veće izglede da dođu do Evropskog prvenstva imaju preko Lige nacija, nego kroz kvalifikacije, pošto se u njima nalaze u najslabijem šeširu. Letonija neće propustiti priliku da u ovom meču obezbedi prvo mesto, za to im je dovoljan remi, ali smatramo da će oni pobediti. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.