Ponedeljak, 26/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
26/09Rumunija vs Bosna i Hercegovina1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/09/2022 11:54
Gosti su obezbedili povratak u A diviziju dok Rumuni žele da izbegnu selidbu u C. Utakmica poslednjeg kola ovog izdanja Lige nacija igra se u ponedeljak u 20.45.
Rumunija

Uspeli su Rumuni da ostanu neporaženi u Helsinkiju, ali im taj bod nije doneo ono što su želeli, a to je da sami odlučuju o svojoj sudbini u poslednjem kolu. Oni su na poslednjem mestu u grupi sa 4 boda, jednim manje od Finaca, a jedino što im ide na ruku je činjenica da imaju bolji međusobni skor od selekcije sa severa kontinenta. Dakle, zavise od rezultata meča Crna Gora - Finska, gde gosti ne smeju da slave, jer bi u tom slučaju i njihova pobeda nad Bosnom i Hercegovinom bila uzaludna. Na kraju krajeva ni Rumunima ovde ne treba pobeda ukoliko Finska izgubi u Podgorici, tada bi im i jedan bod u duelu sa pobednikom grupe bio sasvim dovoljan. Ipak, ne smeju Rumuni da rizikuju, možda u Crnoj Gori bude nerešeno, a onda njih u B diviziji ostavlja samo pobeda nad Bosancima.

Bosna i Hercegovina

Gol Demirovića bio je dovoljan Bosni i Hercegovini da pobedi Crnu Goru u regionalnom derbiju i osigura trijumf u ovoj grupi B divizije Lige nacija. Posle samo jednog ciklusa Bosna i Hercegovina se vrača u najjači rang ovog takmičenja, što je lep uspeh za selekciju koja nije uspela da se domogne Mundijala u Kataru. Dosta promenjivo su igrali Bosanci u ovom ciklusu, ali su posle pet utakmica bez poraza. Sva tri meča na svom terenu su dobili, dok su odigrali nerešeno u Finskoj i Crnoj Gori. Ne verujemo da će selektor Ivajlo Petev izlagati nepotrebnim naporima one najbolje prvotimce, pogotovo jer njih već za vikend očekuju nastupi u svojim ekipama kada se nastavljaju prvenstva.

Predlog

Jasno je iz svega rečenog da ovaj meč ima mnogo veći značaj za domaču selekciju nego za gostujuću. \'\'Zmajevi\'\' će igrati u kombinovanom sastavu, ali tu leži opasnost jer će ti fudbaleri želeti da se dokažu selektoru pred početak kvalifikacija za EURO narednog proleća. Rumunija takođe neće igrati u Kataru, pa im je bitno da makar ostanu u B diviziji. Očekujemo pobedu domaćina, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.