Petak, 30/09 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
30/09Paderborn vs Darmštat 981X2tip: X
6 / 10 Ulog
29/09/2022 13:32
Duel u Darmštatu svakako je derbi ovog kola u nemačkoj Cvajti. Igra se u petak u 18.30.
Paderborn

Kako je krenulo neće biti iznenađenje ukoliko se Paderborn, još jednom, domogne nemačke elite. Ipak, mnogo je važnije da postanu stabilan klub, a ne da se iz sezone u sezonu sele iz jednog ranga u drugi, nekad na više, a često i na niže. Posle 9 odigranih kola nalaze se na drugom mestu i imaju dva boda manje od vodećeg Hamburgera. U slučaju pobede nad Darmštatom i neuspeha Hamburgera u Hanoveru, preuzeli bi vodeću poziciju već u petak uveče. Naravno, mnogo je bitnije da na vrhu, ili odmah ispod njega, budu na kraju sezone, ali je svakako i pogled sa visine lep. Pred pauzu u prvenstvu izgubili su u Firtu od Grojtera, i tada su prekinuli niz od šest utakmica sa pet pobeda i jednim remijem.

Darmštat

Ekipa iz Hesena je takođe jedno vreme provela u Bundesligi, tamo se zadržala dve sezone, a onda je ispala i neprekidno igra u Cvajti. Prošle sezone su bili blizu direktnog plasmana u elitu, a na kraju su ostali i bez baraža. Za to su krivi rezultati u finišu prvenstva, kao da u Darmštatu nije postojala dovoljna želja da se ponovo okušaju sa bundesligašima. Ovo prvenstvo je za sada odlično, Darmštat se nalazi na trećem mestu posle devet kola i ima 18 osvojenih bodova. Izgubili su samo jednom, a to se dogodilo u prvom kolu na gostovanju u Regensburgu. Nakon toga su bez poraza, a imaju pet pobeda i tri remija. U prošlom kolu su pobedili Nirnberg i tako prekinuli niz od tri uzastopna nerešena rezultata.

Predlog

Teško je odrediti ko je favorit u duelu dve dobre ekipe. Možda je Darmštat izgledao nešto bolje u dosad odigranim utakmicama, ali je Paderborn domaćin u ovom meču. Do sada su se ove dve ekipe sastajale samo šest puta, uvek je to bilo u Cvajti, a nijednom nije bilo nerešeno. Poslednje tri utakmice dobio je Darmštat, a možda je došlo vreme za jedan remi. Na mali ulog vredi odigrati x pošto se za njega dobija koeficijent 3.70 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.