Ponedeljak, 03/10 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
03/10KK FMP vs Mega Vizura1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
02/10/2022 11:06
Mali beogradski derbi igra se u prvo kolu nove sezone u regionalnom takmičenju. U Železnik dolazi Mega MIS, a utakmica se igra u ponedeljak u 18 časova.
FMP

Malo je nedostajalo da se FMP izbori za evropsko takmičenje. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona i zastali tek na poslednjem stepeniku, kada su se svi najmanje nadali, pošto su poraženi posle produžetka od danskih Baken Bersa. FMP će imati odličan tim ove sezone, stigla su dvojica odličnih Amerikanaca, šuter Bo Bič i plejmejker Trent Frejzer. Oni su najviše prikazali u tim kvalifikacijama, ali ne treba izostaviti ni još dvojicu stranaca, Nigerijca Iznudua i Litvanca Valinskasa. Od domaćih snaga tu su Nerandžić, Janković, Stepanović i naturalizovani Dženkins, nekada igrač Crvene zvezde.

Mega

Nova sezona i nova ekipa Mege, još mlađa nego ranije. Nastavljeno je sa produkcijom odličnih košarkaša u projektu Miška Ražnatovića, a rezultati su i dalje u drugom planu. Mega je pred početak sezone igrala na snažnom turniru u Rusiji, zajedno sa Partizanom. Osvojili su poslednje pesto mesto, ali su imali veoma teške rivale iz Rusije, CSKA, UNIKS i Lokomotivu. Protiv tima iz Kubanja su bili blizu pobede, ali im je ona izmakla. Mnogo se očekuje od mladog mušikića koji bi trebalo da zameni novog NBA prospekta Nikolu Jovića, a predvodnik ovog sastava morao bi biti francuski internacionalac Kazalon. Tu su kapiten Cerovina, odlični hrvatski centar Branković, te njegov sunarodnik Rudan. Jedini Amerikanac je Ahmad Rori koji je ranije igrao u Bugarskoj.

Predlog

FMP je razočaran zbog nemogućnosti da igra Ligu šampiona, a tim je stvaran za veći broj utakmica u sezoni. Uticaće to i na start sezone u ABA ligi i to bi Mega mogla da iskoristi. Gosti su umorni od puta u Rusiju, ali su tamo mogli da se okušaju sa jakim rivalima. Predviđamo malo iznenađenje na startu i pobedu Mege. Za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.