Petak, 25/11 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
25/11FC Schaffhausen vs BelinconaDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
24/11/2022 17:31
Dok njihova selekcija igra u Kataru, švajcarski drugoligaši privode kraju jesenji deo sezone. U petak od 20.15 Šafhauzen dočekuje Belinconu.
Šafhauzen

Domaći sigurno jedva čekaju da se ova jesen završi pa da u miru proprate šta će reprezentacija Švajcarske uraditi na Svetskom prvenstvu, a oni da se pripreme za proleće koje teško da može biti gore od jeseni. Šafhauzen je u seriji od osam prvenstvenih utakmica u kojima nije pobedio, a poslednji trijumf ostavrili su baš protiv sadašnjeg rivala Belincone i to na strani. U poslednjih pet kola uzeli su samo jedan bod i nije ni čudo da su pred ovaj meč na tabeli na 9. pretposlednjem mestu sa 16 b odova. Slabiji od njih je samo Ksamaks koji ima 12 bodova, a ove sezone nema direktnog ispadanja iz Čelendž lige, već će samo poslednjeplasirani tim igrati baraž za opstanak. Razlog je proširenje Super lige za dva kluba, pa će direktno u elitu dve prvoplasirane ekipe, a treći će igrati baraž sa poslednjim iz prve lige.

Belincona

Nisu ni gosti blistali ove jeseni ali su ipak bolje plasirani od Šafhauzena. Belincona je trenutno na 6. mestu, sakupili su 23 boda i nekako su podjednako udaljeni i od vrha, ali i od dna tabele. Ambicije kluba nisu da već sada odu u elitu, oni su pre desetak godina bili najbolji u drugoj ligi ali kada su trebali da se presele u Super ligu usledio je finansijski kolaps i Belincona se bukvalno ugasila i krenula ponovo od najnižeg ranga. Mic po mic ponovo su stigli do Čelendž lige, ali su svesni činjenice da takmičenje u eliti iziskuje mnogo bolje finansije i kompletnu infrastrukturu. Najbitnije je da opsttanu u Čelendž ligi, a kako igraju ne bi trebalo da imaju problema. U tri prethodna kola uzeli su samo jedan bod, pa je i njima sigurno drago što se prvi deo sezone uskoro završava.

Predlog

Ni jedna od ove dve ekipe ne može se pohvaliti dobrom formom u finišu jesenjeg dela sezone, ali je Belincona ipak nešto standardnija. Zato i smatramo da neće izgubiti u Šafhauzenu u ovom meču, mada je u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu ove sezone Belincona izgubila od ovog rivala 3:1 na svom stadionu. Naš predlog je dupla šansa na goste, a za x2 koeficijent iznosi 1.72 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.