Utorak, 29/11 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
29/11Gorica vs Tabor SežanaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
27/11/2022 14:02
Prva liga Slovenije nastavlja se posle dvonedeljne pauze utakmicom između dve poslednjeplasirane ekipe. Meč u Novoj Gorici igra se u utorak u 14 časova.
Gorica

Videćemo da li je domaćem timu prijala kratka pauza u prvenstvu pošto su bez poraza na prethodnih osam utakmica. Poslednji trijumf tim iz Nove Gorice ostvario je još u prvoj polovini septembra i to baš protiv sadašnjeg rivala Tabora, na gostovanju u Sežani. Očigledno je da će se ova dva tima, uz ekipu Radomlje, boriti za opstanak. Iz prve lige ispada samo poslednjeplasirana ekipa, pretposlednji će u baraž, a onaj ko zauzme 8. mesto naći će se u sigurnoj luci. Gorica je na svom terenu ostvarila samo jednu pobedu, dogodilo se to na startu prvenstva kada su pobedili Bravo, a nakon toga vezali su sedam utakmica bez trijumfa sa 4 poraza i tri remija.

Tabor

Tim iz Sežane otišao je na odmor posle ubedljivog poraza od Maribora na svom terenu. Ekipa Tabora je do sada zabeležila samo dve pobede, obe na svom terenu. Prvo su dobili Celje na početku prvenstva, da bi pre oko mesec dana savladali i Radomlje. I oni će se, poput svog rivala iz Nove Gorice, grčevito boriti za opstanak u eliti. Od tri ekipe koje smo pominjali samo će jedna opstati bez dodatnog baraža, a u Sežani se nadaju da bi to mogli da budu baš oni. Nema neke velike razlike u kvalitetu između Radomlja, Tabora i Gorice, a najvažniji su baš međusobni mečevi. Tabor je tako izgubio na svom terenu od Gorice ali je zato pobedio Radomlje. Videćemo mogu li da se revanširaju u Novoj Gorici.

Predlog

Gorica je prethodnu sezonu provela u drugoj ligi u kojoj je ubedljivo trijumfovala i vratila se u elitu. Sada ne žele da se ponovo sele rang niže i jedan od ključnih mečeva mogao bi da bude i ovaj protiv Tabora. Ne očekujemo neku lepršavu igru ni sa jedne strane, već pravi prvenstveni meč sa malim brojem golova. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom 1.75 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.