Četvrtak, 01/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
01/12ALBA Berlin vs FC BarcelonaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 76.50
9 / 10 Ulog
28/11/2022 20:17
Utakmicom u Berlinu startuje 11. kolo Evrolige. Alba dočekuje Barselonu u četvrtak u 18.30.
Alba

Posle fantastičnog stara i tri vezane pobede u prva tri kola Albatrosi su totalno potonuli i izgubili narednih sedam utakmica. Sada ostaje pitanje šta je pravo lice Albe, ono sa početka ili ovo što sada gledamo. Izgleda da je ovo drugo, pojačanja nisu donela neku kvalitativnu promenu u timu koji vodi Izrael Gonzales. Jeste oduševio Tamir Blat na početku sezone, nije bio loš u pojedinim utakmicama ni mladi Italijan Proćida, kao ni gorostasni Kumanđe, ali ni oni nisu uspeli da igraju dobro u kontinuitetu. U prošlom kolu Alba je poražena u Pireju od Olimpijakosa i sada deli poslednje mesto sa Bajernom, Asvelom i Olimpijom, sve četiri ekipe imaju po 3 pobede i 7 poraza. Džejlen Smit je najbolji strelac u Evroligi, ubacuje hrvatski reprezentativac skoro 14 poena po meču, drugi strelac je Blat sa 10,3. Treba još istaći Maodo Loa, Luisa Olindea i spiritis Movensa ovog tima, Luka Sikmu.

Barselona

Katalonci su postali sastav koji mečeve dobija odbranom i tako će biti sve do povratka u punu formu Nikole Mirotića. Naturalizovani Crnogorac se oporavlja od povrede, očekicalo se da već zaigra,a li Jasikevičijus neće ništa da rizikuje, s pravom, pošto tim dobro funkcioniše i ovako, a Mirotić će mu trebati za one najvažnije mečeve u sezoni. Barsa ima sedam pobeda i tri poraza u prvih deset kola, sa takvim skorom dele drugo mesto na tabeli sa ekipama Monaka , Reala i Olimpijakosa, dok je prvi Fenerbahče sa samo jednim porazom. U timu litvanskog trenera najviše se po efilasnosti ističe Nikolas Laprovitola koji ubacuje 14,6 poena i jedini je dvocifren po broju kpeva u timu. Razlog je to što Jasikevičijus podjednako koristi sve košarkaše, a i sve je podređeno kvalitetnoj defanzivi. Higins, Šanl, Veseli i Kalinić ubacuju između 8 i 9 poena prosečno. U prethodnoj sedmici Barsa je vezala dve pobede u svojoj Blau Grani, prvo protiv Partizana, kome je dozvolila samo 68 poena, i Baskonije.

Predlog

Alba je u proseku efikasnija od Barselone u Evroligi, Katalonci daju nešto više od 80 poena po meču, a Nemci poen više. Međutim, Albatrosi primaju mnogo više koševa od Barse i defanziva će i ovog puta odneti prevagu. Smatramo da domaćin ne može da ubaci više od granice koja je 76,5 poena, a za (-) se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.