Petak, 02/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
02/12Fenerbahçe vs Real MadridUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 161.50
7 / 10 Ulog
29/11/2022 12:11
Utakmica koje se ne bi postidelo ni finale Evrolige igra se u 11. kolu. Lider iz Istanbula dočekuje vicešampiona Evrope u petak u 18.45.
Fenerbahče

U prvih deset kola Fener je doživeo samo jedan poraz i navijači su već počeli da imaju deja vu osećaj kao da je u pitanju sezona sa Željkom Obradovićem na klupi i Bogdanom Bogdanovićem u timu, kada se ova klub jedini put popeo na krov Evrope. Jedini poraz Fener je dođiveo pre mesec dana u Barseloni i to sa poenom razlike. Sve ostale mečeve je dbio uključujući i dva u prethodnoj sedmici na gostovanjima u Monaku i Milanu. Dimitris Itudis radi odličan posao na klupi Fenera, ovaj tim prosečno u Evroligi ubacuje 87 poena, a kada je tako odbrana ima manje posla. Najefikasniji je Džanatan Motli sa skoro 14 poena po meču, a blizu po košgeterskom učinku su i Skoti Vilbekin i Marko Gudurić. Motli je ujedno i najbolji skakač, dok je najbolji asistent, očekivano, Nik Kalates.

Real Madrid

Tim iz španske prestonice takođe spada u efikasnije ove sezone, ali igra mnogo slabije u odbrani nego što je to neophodno za nekog sa najvišim ambicijama. Posle 10 utakmica nalaze se na deobi drugog mesta sa Olimpijakosom, Barselonom i Monakom, a sva četiri tima imaju skor 7 pobeda i 3 poraza. Fener je već umakao dve pobede i ostaće prvi bez obzira naishodn ovog duela. Trener Mateo Ćus raspolaže sa solidnim napadačkim potencijalom a kao novi vođa nametnuo se novajlija Džanan Musa. Bosanskohercegovački reprezentativac igra sjajno ove sezone i najefikasniji je u timu sa 14,6 poena prosečno. Gabrijel Dek je njemu uz rame, a dvocifren po učinku je i Valter Tavares. Ova dvojica su ujedno i najbolji skakači u ekipi. Što se asistencija tiče iskusni plejmejkeri Serhio Ljulju i Ćaćo Rodrigez su najbolji, ali se stiče utisak da su oni svoj zenit odavno prošli. U dva kola odigrana prethodne sedmice Real je pobedio u Valensiji i Partizan u Madridu.

Predlog

U duelu dva tima koji mnogo više polažu na napad nego na odbranu, uvek treba igrati na plus poene. Biće ovo i okršaj dvojice dominantnih cenatara u Evroligi, Valtera Tavaresa sa jedne i Džanatana Motlija sa druge strane. Fener je favorit, ali ne bi bila senzacija ni pobeda Reala koji je ušao u formu. Zato je naš predlog (+) upuno koševa na meču, a za ovaj tip granica je 161,5 a kvota 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.