Nedelja, 04/12 - Fudbal, Belgija, Prva divizija B
04/12Dender vs Beerschot VAC1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
30/11/2022 16:28
U utakmici 16. kola belgijske druge lige domaći Dender dočekuje lidera na tabeli, ekipu Beršota. Meč se igra u nedelju u 13.30.
Dender

Domaći tim nije u najboljoj formi ali je u prethodna kola ipak upisao po pobedu, remi i poraz. Zanimljvo je da su igrali protiv mladih timova tri belgijska velikana, pobedili su Anderleht sa igračima do 23 godine, remizorali sa Standardom iz Liježa, a u prethodnom kolu ubedljivo izgubili od selekcije do 23 godine Klub Briža. Belgijanci su promenili ovo takmičenje, dodali su mlade ekipe jačih timova zbog toga što ovi imaju veliki broj fudbalera koji ne dobijaju često šansu da igraju u Župiler ligi. Ovako ostaju u Belgiji i igraju solidno drugoligaško takmičenje, ali mogu biti na oku i stručnom štabu prvog tima. Dender je trenutno na 9. mestu i pokušaće u narednih sedam kola da se domognu gornjeg dela tabele i tako igraju u plej-ofu.

Beršot

Gosti su prošle sezone igrali u Župiler ligi i nisu se dobro proveli. Ispali su u drugu ligu ali sudeći po poslednjim izdanjima plan je da se ekspresno vrate u elitu. Trenutno se nalaze na prvom mestu, doduše samo sa jednim bodom više od prvog pratioca, ekipe Beverena, ali i trećeplasiranog RWDM 47. U prethodna četiri kola upisali su isto toliko pobeda, a taj niz ih je i doveo na vrh tabele. Pobedili su Virton, Lomel i mlade timove Klub Briža i Anderlehta, a pokazali su zube i belgijskom šampionu iz Briža u utakmici Kupa koju su izgubili sa 3:1. Beršot je samo jednom izgubio ove sezone na strani, bilo je to na gostovanju kod RWDM 47, a jednom su i igrali nerešeno. Zato imaju čak pet gostujućih pobeda i sve ukazuje da će stići do još jedne.

Predlog

Ovo je već drugi ovosezonski duel ova dva tima. U prvom su podelili bodove u Antverpenu, bilo je 1:1, što je bio kiks za Beršot. Sada su gosti u mnogo boljoj formi, žele da doigravanje dočekaju na vrhu tabele, a to će učiniti samo ako dobijaju ovakve mečeve. Dender ima svoju računicu kako da bude među prvih šest timova po završetku regularnog dela prvenstva, posle 22. kola, ali smaramo da protiv Beršota nemaju mnogo šansi. Naš predlog je dvojka sa koeficijentom 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.