Ponedeljak, 05/12 - Košarka, Grčka, A1
05/12Olympiakos Piraeus vs PanathinaikosUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 157.50
7 / 10 Ulog
03/12/2022 20:08
Drugi ovosezonski duel najveih grčkih rivala igra se u okviru domaćeg prvenstva. Domaćin je Olimpijakos, a to je u Grčkoj velika prednost. Utakmica je na programu u ponedeljak u 18.15.
Olimpikos

Pirejci igraju dosta slabije nego na početku sezone, ali je bilo nerealno očekivati da mogu zadržati onakav niz uz dosta tanak roster. Međutim rezultati su i dalje odlični, u Evroligi su na 7-4 posle 11 kola, a u grčkom prvenstvu nisu izgubili nijednom u sedam odigranih utakmica. Uz sve to su pobedili najvećeg rivala u utakmici Super kupa na startu sezone i tako već osvojili jedan trofej. Olimpijakos je u četvrtak gostovao u Istanbulu i izgubio od važećeg prvaka Evrope što im je bio drugi vezani neuspeh na strani. To pominjemo zbg činejnice da su na početku ovog takmičenja pobedili u gostima i Barsu i Real i Baskoniju. Najzapaženiji košarkaši u Barcokasovom timu i dalje su Saša Vezenkov i Kostas Slukas, ali je vreme da se priključe još neki ako Pirejci žele da ostanu u vrhu tabele Evrolige i na vrhu u grčkom prvenstvu.

Panatinaikos

\'\'Zeleni\'\' su potpuno drugi tim u odnosu na početak sezone kada su gubili u nizu i kada je bilo samo pitanje trenutka kada će Dejan Radonjić dobiti otkaz. Sada je crnogorski srtručnjak čvrsto u sedlu, a i kako ne bi bio posle serije od pet pobeda od toga čak tri u Evroligi. Panatinaikos je slavio protiv Virtusa i Asvela u svojoj OAKA areni, a u četvrtak je pobedio i odlični Đalgiris u Kaunasu. Dobre igre poklopile su se sa dolaskom opsanog strelca Dvejna Bejkona, koji je ubedljivo najefikasniji košarkaš, ali i oporavkom od povrede plejmejkera Nejta Voltersa u koga Radonjić ima ogromno poverenje. Sada Derik Vilijams postiže manje koševa ali igra mnogo više u službi kolektiva. Pao je već izgubio jednom u prvenstvu i ako bi bio poražen u Dvorani Mira i prijateljska, teško bi stigao do prednosti domaćeg parketa u projektovanom finalu.

Prednost

Odavno nije bio ovako zanimljiv grčki derbi. Timovi su kvalitetni, podjednake snage i samo je prednost navijača na strani Olimpijakosa. Možda to bude i opterećenje za četu crveno-belih pa ćemo izbeći konačan ishod i predložiti vam igru na poene. Smatramo da ih neće biti mnogo i predlažemo (-) u odnosu na granicu koja je u kladionici Meridianbet na 157,5. Za ovaj tip kvota je 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.