Ponedeljak, 05/12 - Fudbal, Jermenija, First League
05/12Ararat Armenia vs PyunikDupla šansatip: X2
7 / 10 Ulog
04/12/2022 12:55
Derbi susret jermenske lige ostavljen je za ponedeljak. Drugoplasirani Ararat dočekuje aktuelnog šampiona Pjunik od 16 časova.
Ararat Jermenija

Jermenska liga stigla je do 20 kola. U vođstvu je, pomalo neočekivano, ekipa Urartu, ali sasvim zasluženo. Ovaj tim ima dva boda više od drugoplasiranog Ararata, a oba tima imaju po jedan zaostali meč. Nedavno su se sastali dva puta, u Kupu je Urartu kao gost slavio sa ubedljivih 4:0, ali se Ararat revanširao samo četrii dana kasnije i pobedio u prvenstvu sa 3:0, takođe na strani. Taj poraz, pokazalo se, nije izbacio Ararat iz koloseka, približili su se na dva boda razlike i sada vrebaju priliku da preuzmu lidersku poziciju. Treba reći da je Ararat najefikasniji tim lige, na 18 utakmica dali su 38 golova.

Pjunik

Dok se aktuelni šampion \'\'patio\'\' po Evropi rivali su mu odmakli na tabeli. Pjunik je izborio grupnu fazu Lige konferencija mada je krenuo od kvalifikacija za Ligu šampiona. Odigrali su veliki broj mečeva tokom leta i u novi šampionat Jermenije ušli su dosta umorni. To se odrazilo na rezultate pa je Pjunik u ovom trenutku daleko od vrha tabele. Sada su na 4. mestu, imaju osam bodova manje od vodećeg Urartua, ali imaju i meč manje od vodećeg dvojca. Trijumf nad Araratom bio bi blagotvoran, prišli bi ovom rivalu na samo tri boda i posle te zaostale utakmice mogli bi i da se izjednače sa njima. Da podsetimo da Pjunik nije uspeo da obezbedi proleće u Evropi a imao je šansu pred poslednje kolo. Trebao im je trijumf nad Bazelom u Jerevanu ali su oni taj meč izgubili.

Predlog

Od tog poraza protiv Švajcaraca Pjunik nije izgubio a odigrali su šest utakmica u domaćim takmičenjima. U prvenstvu su imali tri remija pa su ostvarili dve pobede, dok su slavili i u Kup utakmici. Ovo je treći duel ova dva tima u prvenstvu, prvi je dobio Pjunik kao domaćin, a onda je jedan na stadionu Ararata završen bez golova. Čini nam se da se Pjunik oporavlja i da neće izgubiti ovaj meč. Naš predlog je dupla šansa na goste a za x2 koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.