Četvrtak, 08/12 - Fudbal, Belgija, Prva divizija B
08/12Beveren vs Anderlecht Res.1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
07/12/2022 12:50
Rezervni tim briselskog velikana gostuje u Beverenu u 17. kolu belgijske druge lige. Meč je na programu u petak u 20 časova.
Beveren

Ekipa Beverena je na drugom mestu u drugoj ligi Belgije, a da je imala bolji skor na poslednjim utakmicama na svom terenu mogla je ovo kolo da dočeka ko lider. Naime, Beveren je uzeo samo bod na dve poslednje utakmice kada je bio domaćin, izgubio je od Lomela prošlog vikenda, a pre toga je remizirao sa ekipom RWDM 47. I pored takvog učinka zaostaju samo jedan bod za vodećim Beršotom i sigurno je da će ostati u trci za povratak u Župiler ligu. Vremena ima još mnogo, posle 22 regularna kola liga se deli na dva dela, a šest prvoplasiranih igra u plej-ofu za ulazak u fudbalsku elitu Belgije.

Anderleht U23

Belgijanci su promenili sistem takmičenja i u drugu ligu uveli mlade timove najboljih ekipa iz elite. Mnogo je fudbalera u Klub Brižu, Anderlehtu, Genku, Standardu, pa oni ne dobijaju minutažu u najboljoj ekipi. Ovako mogu da igraju dosta jako drugoligaško takmičenje i stiču neophodno iskustvo, a budu na oku trenerima prvog tima, pošto ne moraju na pozajmicu u neke druge ekipe. Jedino što ne mogu da uđu u elitu, bez obzira kakav rezultat da zabeleže u prvenstvu. Anderleht je posle 16 kola na odličnom petom mestu, pa su i mladi fudbaleri briselskog velikana, oni do 23 godine, pokazali zavidan kvalitet. U prošlom kolu su pobedili odgovarajući tim Genka sa 2:0, čime su prekinuli niz od tri utakmice bez pobede.

Predlog

U prvom delu sezone ova dva tima odigrala su odličan meč u Briselu koji je završen rezultatom 2:2. Istina, meč se igrao još krajem avgusta i od tada se mnogo toga promenilo. Beveren je favorit, posebno na svom terenu i očekujemo da pobedom na Anderlehteom ostane u samom vrhu tabele sa težnjom da možda i do pauze bude lider. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.