Petak, 09/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
09/12Žalgiris Kaunas vs Anadolu Efes1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
07/12/2022 14:12
Litvanci su ostali bez pobede protiv Panatinaikosa i sada imaju težak zadatak da to nadokande protiv prvaka Evrope. Meč protiv Anadolu Efesa igra se u petak u 19 časova.
Žalgiris

Sa šest pobeda i pet poraza Litvanci ne mogu da budu nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi. Međutim, kada se zagrebe po površini primećuje se da su dobili neke utakmice koje nisu \'\'planirali\'\' da dobiju, ali su isto tako ostajali bez trijumfa u mečevima u kojima su bili viđeni kao pobednici. Baš je meč protiv Panatinaikosa bio jedan od tih kada su se nadali da mogu do pobede, pogotovo jer su igrali u Kaunasu pred svojim navijačima. U dosadašnjem delu sezone po broju poena ističe se Kinan Evans, Amerikanac je ubacivao prosečno više od 16 poena po meču, a za njim su Ignas Brazdejkis sa 10,7, Rolands Smits i Edgaras Ulanovas sa nešto manje od deset koševa po utakmici.

Anadolu Efes

Kao i prošle sezone Efes je nešto slabije započeo takmičenje u Evroligi. Niko ne bi imao ništa protiv kod \'\'Pivara\'\' da se sezona u Evropi završi kao i prethodna, njihovim osvajanjem pehara. Naravno da žele da vrate i primat u turskom šampionatu pošto je prošle godine prvak postao Fenerbahče. Od prošlonedeljne pobede nad Olimpijakosom Efes napokon ima pozitivan skor u Evroligi. Sada su na 6 poeba i pet poraza i preselili su se u gornji dom. Još uvek dosta zaostaju za vodećim Fenerom, a ispred su i Real, Barsa, Monako i Olimpijakos. Vil Klajburn je i dalje najefikasniji pojedinac Efesa, on postiže preko 20 poena prosečno u Evroligi, ali i Vasilije Micić drži svoj nivo i sada je na 18,2 poena i 6,6 asistencija po meču. Njima se polako pridružuje i Rodrig Boboa koji je blizu dvocifrenog učinka po broaju koševa.

Predlog

Prošle sezone Efes je oba puta dobio Žalgiris i to je uradio dosta ubedljivo. Ove sezone Žalgiris izgleda mnogo bolje i sigurno je da će Efesu biti znatno teže. Nama se čini da Efes ulazi u formu, Ataman zna kad treba da pojača i samo se čeka povratak Šejna Larkina da bi se \'\'mapšina\'\' upalila. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijen 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.