Sreda, 25/01 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
25/01Vitese vs Tvente1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
23/01/2023 17:22
Gosti su se ravnopravno uključili u borbu za titulu. Da bi ostali kandidati moraju da dobiju utakmice kakva je ova u Arnhemu. Meč Vitese - Tvente igra se u sredu u 18.45.
Vitese

Pred nama je vanredno kolo nikad interesantnije holandske Eredivizije. Ranijih godina je dominirao Ajaks, pre toga jedno kratko vreme PSV i, kao \'\'incidenti\'\', titule Tventea i Fejnorda, Sada su na vrhu tabele, u bici za titulu, čak šest ekipa. Vitese nije među njima, oni su neočekivano zapali u probleme i boriće se za očuvanje statusa prvoligaša u preostalom delu prvenstva. Tim iz Arnhema je trenutno tek na 14.mestu sa 15 bodova i imaju samo tri više od prvog tima u zoni ispadanja. Vitese je bez pobede na šest prethodnih ligaških utakmica, tri pre pauze i isto toliko nakon nastavka sezone. U poslednja tri meča uzeli su dva boda, odigrali su nerešeno na gostovanju u Alkmaru i sa NEC-om na svom terenu, dok su u subotu dođiveli minimalan poraz u Ajndhovenu od PSV-a.

Tvente

Ekipa iz Enšedea jedno je od prijatnijih iznenađenja ove sezone i za sada su ravnopravan kandidat za najviši plasman. Posle 17. odigranih kola nalaze se na 4. mestu sa samo četiri boda manje od vodećeg Fejnorda, dok je Alkmar na dva, a Psv na bod udaljenosti. Ako sačuvaju formu, svakako će biti u najužoj konkurenciji za titulu, pogotovo jer ove sezone i PSV, a posebno Ajaks, igraju dosta slabije i mnogo češće gube bodove. Remi u Klasikeru u nedelju Tvente je iskoristio i pobedom nad Utrehtom od 2:0 približio se timu iz Roterdma na četiri boda. Zanimljivo je da je Fejnord poslednji naneo poraz Tventeu, bilo je to pre osam kola, nakon čega je ekipa iz Enšedea bez neuspeha u prvenstvu, ali i u Kupu Holandije.

Predlog

Tvente ima ubedljivo najbolju odbranu u Holandiji i jednu od najboljih u Evropi. Prosto je neverovatno da je ekipe iz Enšedea primila samo 9 golova na 17 odigranih utakmica. U poslednje tri utakmice nisu primili nijedan. Na drugoj strani Vitese spada među neefikasnije timove i dali su samo gol na tri prethodna meča. Zato je naš predlog pobeda gostiju, a golova neće biti mnogo. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.