Četvrtak, 02/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
02/02Valencia vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/02/2023 12:42
Španski tim u pslednje vreme ruši sve pred sobom, sada mu sledi direktni duel sa konkurentom za Top 8. Utakmica u Valensiji igra se u četvrtak u 20.30.
Valensija

Već nekoliko puta desilo se da su valensiju otpisivali iz trke za četvrtfinale. Bilo je to na poečtku, kada se povratnik u Evroligu, po opštem mišljenju nije adekvatno pojačao, pa kasnije kada su iz stroja zbog povreda ispadali oni najbolji pojedinci. Možda je Valensija sada u najtežokj situaciji, povređeni su Kubanac Rivero i Bojan Dubljević, dvojica možda i najboljih igrača ovog tima. I pored toga trener Mumbru radi odličan posao i Valensija je vezala pet pobeda u Evroligi, sve posle onog poraza od Zvezde. U utorak su savladali Bajern i to bez pominjanog dvojca, ali i bez Van Rosoma, Himeneza i Hermanson. Radebo je bio junak trijumfa, a dvocifreni su bili i Kris Džons, Lopez-Arestegi i Klemen Prepelič. U strelce se upisao čak 10 košarkaša.

Makabi

Ponos Izraela nastavlja po starom, pobeda kući - poraz na strani. Tako je bilo i u poslednja dva kola, prvo poraz u Pireju od Olimpijakosa, pa u utorak u Barseloni. Ovo je treće uzastopno gostovanje i novi poraz udaljio bi ih od Top 8 faze. Jesu u Tel Avivu skoro stoprocentni, samo je Barsa uspela da pobedi u Izraelu, ali bi Makabi morao da ostavri još neku pobedu u gostima pored one dve koje ima. Ipa, tim trenera Odeda Kataša je igrao dobro u glavnom gradu Katalonije, u poslednjih deset minuta ušli su sa 5 poena prednosti, ali su u četvrtoj četvrtini dali samo 11 poena i poraženi su sa 83:78. Makabi je i dalje bez svog najboljeg igrača Lorenca Brauna, a u Barseloni su bolji od ostalih biliAdam sa 20 i Vejd Boldvin sa 15 koševa. Dvocifreni su bili i Hilijard i Martin sa po 11.

Predlog

Ishod bi umnogome mogao da zavisi od igranja Bojana Dubljevića. Najavčjeno je da bi crnogorski centar mogao da bude u timu, a Valensija je u tom slučaju mnogo bliže pobedi. Ukoliko bi Makabi ponovio partiju iz Barselone, mogli bi da se nadaju trijumfu u Valensiji. Ipak, sumnjamo da samo u dva dana mogu dva puta na strani odigrati tako dobro i doći do preko potrebne pobede. Predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.58 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.