Sreda, 08/02 - Fudbal, Kipar, 1st Division
08/02Paphos vs AELDupla šansatip: X2
7 / 10 Ulog
06/02/2023 13:46
U 23. kolu kiparske lige trećeplasirani Pafos dočekuje AEL. Još malo i liga će se podeliti na plej-of i plej-aut. Utakmica je na programu u sredu u 18 časova.
Pafos

Dugo je domaći tim bio lider prvenstva i najprijatnije iznenađenje. Ipak, i taj period njihove dominacije se završio i moramo da priznamo da smo tako nešto i očekivali. Pafos je sada na trećem mestu, od prvoplasiranog AEK-a već imaju osam bodova manje i može se reći da su se snovi o eventulanoj tituli završili. Da su u padu forme potvrdili su i u dva prethodna kola u kojima su osvojili samo jedan bod. Remizirali su sa Omonijom na strani bez golova, a nas vom terenu su doživeli poraz od Nea Salamisa. U svakom slučaju će igrati u plej-ofu i to je i bio njihov primarni cilj pred početak sezone. Što se plasmana u Evropu tiče ostaje da vidimo, ali im neće biti lako da budu među ekipama koje će predstavljati ovu ostvrv sku zemlju u evropskim kupovima.

AEL Limasol

Tim iz Limasola je van zone plej-ofa i imaju još malo vremena da pokuašju da se nađu među šest najboljih ekipa. AEL je trenutno osmi na tabeli. Od šestoplasirane Omonije ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje odigranu, pa je taj tim itekako dostižan, mada između njih stoji i Apolon sa 35 bodova, koliko ima i Omonija. Do završetka regularnog dela sezone ostala su još četiri kola, a posle gostovanja u pafosu AEL igra još protiv AEK-a i Apolona na svom terenu, i gostuje kod Anortozisa i Nea Salamisa. Nije to lak raspored pa je uspeh u Pafosu preko potreban. Problem je što ovaj tim ne igra dobro na strani, Na pet prethodnih gostovanja tri puta su izgubili, jednom remizirali i pobedili Paralimni, a za tih 450 minuta dali su samo jedan gol, onaj kojim su osvojili tri boda protiv paralimnija.

Predlog

Pfos je početkom novembra slavio u Limasolu sa 3:1 protiv AEL-a. I sada je Pafos favorit, to je jasno kada pogledamo tabelu, ali nama se čini da AEL neće izgubiti na ovom gostovanju, pre svega zbog motiva koji imaju, ali i nešto slabije forme Pafosa u poslednje vreme. Kvota za duplu šansu na goste je odlična i verujemo da vredi rizikovati. Za x2 koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.