Utorak, 21/03 - Fudbal, Engleska, Liga 2
21/03Crawley Town vs Donkaster Rovers1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
19/03/2023 14:41
Za domaćina je ovaj zaostali meč 27. kola englesek Lige 2 mnogo značajniji. Krouli dočekuje Donkaster u utorak u 20.45.
Krouli Taun

Kada su ih svi već počeli da otpisuju i predviđali im selidbu u amaterski rang, petu ligu, tkz Naionalnu konferenciju, Krouli je vezao dve pobede u prvenstvu i napustio zonu ispadanja. Treba reći da iz Lige 2 ispadaju samo dve poslednjeplsirane ekipe, pa mnogi misle da je to lak zadatak biti među 22 koje neće u niži rang. Opasnost je na drugoj strani, tim koji ispadne u Konferenciju teško se vraća u četvrtu ligu jer je i taj rang veoma zahtevan a direktan plasman ima samo pobednik takmičenja. Sve se to vidi na primeru Nots Kauntija, najstarijeg fudbalskog kluba na svetu, koji nikako da se vrati u Ligu 2 posle ispadanja iz iste. Krouli je prvo pobedio Herogejt na svom terenu sa 3:1, da bi u subotu osvojio sva tri boda na gostovanju kod Vimbldona zahvaljujući samo jednom datom golu na samom startu meča. Te dve pobede stigle su nakon osam kola sa sedam poraza i jednim remijem i sada iza sebe imaju dve ekipe, Hartlpul sa bodom manje i Ročdejl koji ima čak šest bodova zaostatka. Pored toga Krouli ima i dve utakmice manje odigrane od pomenutog dvojca na začelju.

Donkaster Rovers

Gosti se nalaze u sredini tabele, nemaju nikakvih bojazni oko opstanka, a čini nam se ni previše izglednu poziciju da se bore makar za plasman u baraž. Donkaster je na 12. mestu sa 50 osvojenih bodova, u ovom momentu je to devet manje od Salfirda, poslednjeg tima u zoni plej-ofa.  Upravo su od Salforda poraženi u subotu sa 3:1 i to je možda bila i poslednja šansa da uhvate korak sa timovima koji će u doigravanje. Porazom od direktnog konkurenta sveli su svoje šanse na minimum. Međutim, nije Donkaster blistao ni u prethodnim kolima, oni su samo jednom pobedili u poslednjih šest rundi, protiv Vimbldona, i jednom su remizirali, dok su čak četiri utakmice izgubili.

Predlog

Gosti su bolji tim od Kroulija, ali razlike u kvalitetu u ovom rangu nisu velike čak ni između onih timova u vrhu i onih na samom dnu. U ovom slučaju najvažniji je motiv, a on je svakao na strani domaćina. Krouli je sasamo dve vezane pobede napravio veliku stvar i napustio zonu ispadanja, a novi trijumf doveo bi ih u veoma dobru situaciju. Donkaster je jesenas slavio na svom terenu sa 4:1, a sada je naš predlog pobeda domaćina. Za jedinicu se u kaldionici MaxBet dobija koeficijent 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.