Subota, 25/03 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
25/03VfR Mannheim vs OsnabrückDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
23/03/2023 17:29
Jedan od derbija kola nemačke treće lige igra se u Manhajmu. Sastaju se dve ekipe koje su u odličnoj formi u drugom delu sezone i monkurišu za plasman u Cvajtu. Utakmica je na programu u subotu u 14 časova.
Manhajm

Domaći je u prošlom kolu doživeo nerijatan poraz u Vizbadenu od direktnog konkurenta za plasman u Cvajtu, ekipe Vehena. Dugo je rezultat glasio 0:0 da bi domaćin brzo ubacio tri lopte u mrežu Manhajma i završio posao. Taj poraz je stigao posle tri uzastopna trijumfa, među kojima je i onaj protiv lidera i sigurnog putnika u viši rang Elversberga. Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola, ni mnogo ni malo, ali je za Manhajm svaka utakmica skoro kvalifikaciona. Oni se nalaze na deobi 5. do 7. mesta sa ekipama Sarbrikena i Osnabrika, a podsećamo da u Cvajtu direktno ulaze samo dve prvoplasirane ekipe. Nije loše ni treće mesto, ono vodi u baraž u kome se igra protiv tima koji u Cvajti završi na 16. poziciji. Problem je što su trenutno dve prvoplasirane ekipe, Elversberg i Frajburg II na dvocifrenoj udaljenosti, dok je trećeplasirani Drezden udaljen samo dva boda.

Osnabrik

Ljubičasti imaju takođe 48 bodova i sa njihovog šestog mesta vidi se Cvajta. Međutim, neće biti lako, konkurencija je žestoka i Osnabrik će morati mo-nogo bolje da igra ako želi da se vrati u društvo dugoligaša u kome je igrao pre dve sezone. U nastavku prvenstva ova ekipa beleži dobre rezultate, na 11 odigranih mečeva čak osam puta su pobedili, jednom samo izgubili i igrali dva puta nerešeno. Ta dva remija ostvarili su u dva prethodna kola. prvo su u vanrednom podelili bodove sa Esenom u gostima, da bi u subotu opet igrali 1:1, ovog puta na svom stadionu protiv drugoplasiranog mladog tima Frajburga. Osnabrik je veoma nezgodan gost, na pet mečeva u prolećnom delu sezone pobedili su na četiri vezana, a prvi remi ostvarili su u Esenu. Ipak, tako nije bilo jesenas, tada su na prvi trijumf u gostima čekali sve do sredine novembra i poslednjeg jesenjeg kola kada su pobedili Mepen, a pre toga su imali niz od osam utakmica bez trijumfa, sa pet poraza i tri remija.

Predlog

Jasno je da obe ekipe igraju značajno bolje u drugom delu sezone, samo je pitanje da li su zakasnili za voz koji vodi u Cvajtu. Čini se da nisu, makar za baraž, ali je i tu konkurencija žestoka. Pobednik ovog meča imaće dosta bolje šanse da u prestalom delu sezone ispuni svoj cilj, pa zato očekujemo otvorenu igru sa obe strane i dosta golova. Radi se o timovima koji su dodta efikasni pa bi igra gol-gol morala da dođe. Za GG koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.