Nedelja, 26/03 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
26/03Kazahstan vs DanskaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
24/03/2023 16:24
Već posle prvog kola jasno je ko su favoriti u ovoj grupi. Meč u Astani igra se u nedelju u 15 časova.
Kazahstan

Sve je počelo idealno za selekciju Kazahstana u meču sa Slovenijom. Bila je to prva utakmica novog ciklusa kvalifikacija za EURO koji će se naredne godine igrati u Nemačkoj. Vodili su Kazahstanci posle prvih 45 minuta golom Samorodova i navijači ove selekcije su se ponadali da mogu novi ciklus otvoriti pobedom. Sve se srušilo u nastavku, već na početku drugog dela Slovenija je izjednačila posle kornera, da bi u finišu meča stigla i do preokreta. Poraz u prvom meču kvalifikacija, i to na svom terenu od direktnog konkurenta za eventualno drugo mesto težak je udarac za ovu, više azijsku nego evropsku selekciju. Šanse da urade nešto više u ovom ciklusu naglo su pale, a ported ove dve ekipe u grupi su i Danska, Finska, Severna Irska i San Marino.

Danska

Posle katastrofalno odigranog Mundijala u Kataru, na koji su otišli kao jedni od favorita, a vratili se posle samo tri utakmice u grupi, Danci su uspeli da se presaberu i pobedom započnu kvalifikacije. U Kataru su osvojili samo jedan bod, remizirali su sa Tunisom i izgubili od Francuske i Australije. Postojala je bojazan kako će ekipa reagovati posle toga, ali su navijači shvatili ozbiljnost situacije i ispunili Parken u Kopenhagenu na meču sa Finskom. Bila je to dobra utakmica, Danska je rano povela, Finci su izjednačili, ali je finiš pripao Vikinzima koji su dali dva gola u poslednjih deset minuta i stigli do prvih bodova. Apsolutni junak trijumfa bio je mladi napadač Atalante Rasmus Hojlund, koji je svoj debi za nacionalni tim začinio het-trikom.

Predlog

Danci su i pre početka kvalifikacija važili za apsolutnog favorita u ovoj grupi. Ne sumnjamo da će pronaći put do komšijske Nemačke, ali je i njihov cilj da to urade što pre. Biće izazova u duelima sa Slovenijom, Severnom Irskom i Finsko, pa ne bi smeli da naprave kiks u Astani. S druge strane Kazahstan mora da pokuša da nadokandi izgubljene bodove u meču sa Slovenijom, tu su računali makar na jedan, ali sa Vikinzima će to ići još teže. Odbrana domaćina je slabiji deo tima, dok je kod Danaca napad odličan pa predlažemo igru na golove. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.