Petak, 31/03 - Fudbal, Danska, Superliga
31/03OB vs MitjilandUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
30/03/2023 10:44
U Danskoj počinje plej-of i plej-aut, a ovo je utakmica klubova koji su se, na opšte iznenađenje našli u donjoj polovini. Meč je na programu u petak u 19 časova.
Odenze

Domaćin je igrao dosta promenjivo u toku regularnog dela sezone. Posle 22 odigrana kola Odenze je sakupio 28 bodova i malo mu je nedostajalo da se nađe mešu prvih šest timova i sezonu nastave u plej-ofu, a ne u plej- autu. Na kraju ih je plasmana koštao poraz u Orhusu u poslednjem kolu regularnog dela. Izgubili su sa 1:0, a sa ta tri boda bili bi ispred Brondbija i završili na 6. poziciji. Da sve bude tragičnije za Orhus taj meč nije mnogo značio jer su već obezbedili ulazak u plej-of. Ipak, nije samo taj meč bio problematičan, Odenze je u nastavku sezone, u pet odigranih utakmica u 2023. godini pobedio samo jednom, tri puta izgubio i jednom remizirao. Sa takvim učinkom nije bilo realno da se nađu u gornjem domu.

Mitjiland

Možda za Odenze i nije toliko čudo što se nisu našli u plej-ofu, ali za MItjiland svakako jeste. Još uvek aktuelni vicešampion Danske nije bio ni među šest najboljih, a i ini su i ali šansu da u poslednjem kolu pobede i odu u plej-of. Odigrali su 3:3 protiv Silkeborga u gostima, a taj remi ostavio je i jedne i druge ispod crte, Silkeborg na sedmom, a Mitjiland na osmom mestu. Možda je i Evropa krivac za ovakav ishod. Mitjilan je jedini danski tim koji je prezimeo u Evropi i igrali su u šesnaestini finala Lige Evrope. Tamo ih je eliminisao lisabonski Sporting i oni su pokušali da se okrenu domaćem prvenstvu, ali je bilo kasno. Šta više Mitjiland je osvojio samo dva boda na poslednja četiri kola i to je gavni razlog zašto se neće boriti za titulu nego za opstanak. Naravno da neće ispasti, ali je i ovo prava katastrofa za tim iz Herninga koji je prethodnih sezona uvek u samom vrhu, a osvajao je i naslov prvaka. Pošto su već ispali i iz domaćeg kupa, narednog leta i jeseni nećemo ih gledati u Evropi posle ko zna koliko sezona.

Predlog

Ovaj meč nema gotovo nikakav rezultatski značaj osim prestiža. Verujemo da su svi razočarani i u Odenzeu, a posebno u Mitjilandu i da će se truditi da bar malo poprave utisak. U prve dve međusobne utakmice ove sezone oba tima su slavila kao gosti, samo što je Mitjiland bio mnogo ubedljiviji u Odenzeu gde je pobedio sa 5:1. I sada igrajte na golove, nemoguće je da ih bude manje od tri ukupno. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.