Četvrtak, 01/06 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
01/06Unicaja Málaga vs Tenerife Basket1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
30/05/2023 15:04
Prvi meč četvrtfinala u španskoj ACB ligi Unikaha je dobila na Tenerifama i sada je favorit za odlazak u polufinale. Revanš je na programu u četvrtak od 21 čas.
Unikaha

Ekipa iz malage bila na tabeli iza Tenerifa samo zbog slabijeg međusobnog skora. Oba tima su regularni deo sezone završila sa učinkom od 24 pobede i deset poraza, ali je Tenerife na svom parketu dobilo Unikahu sa sedam, dok je u Malagi domaćin bio bolji za četiri koša. Unikaha se ove sezone takmičila u Ligi šampiona, bili su glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja, čak su bili i domaćini Fajnal-fora, ali su već u polufinalu poraženi od Bona, kasnijeg osvajača, da bi izgubili i u borbi za treće mesto i to baš od Tenerifa. U prvom meču plej-ofa kod ekipe Unikahe najefikasniji je bio Kendrik Peri sa 16 poena, Osetkovski je ubacio 11, a Brizuela je dodao 9. Po 7 su ubacili Nihat Đedović i Sima.

Tenerife

Često su se u 2023. godini susretali Tenerife i Unikaha. U Kupu Španije slavila je Unikaha, a u Ligi šampiona Tenerife. Podelili su po pobedu u ACB ligi, a sada je u prednosti Unikaha koja je dobila prvi meč plej-ofa na Tenerifama. Čini se da je ekipa Tenerifa pala pod pritiskom, ubacili su za 40 minuta samo 52 poena, a dvocifreni su bili Uragvajac Fitipaldo sa 13, Argentinac Bolmaro sa 11, te poznati Gruzijac Šermandini sa 10 koševa. Ne verujemo da Tenerife ponovo mođe da odigra tako slabo, pošto su za prve tri četvrtine u prvom meču ubacili samo 36 poena, i već tada je sve bilo rešeno, ali sumnjamo da mogu vratiti brejk.

Predlog

Mada su na tabeli bili bolje plasirani tim, završili su na četvrtom mestu, dok je Unikaha bila peta, čini nam se da je tim iz malage kvalitetniji i da će proći u polufinale u kome će ga čekati najverovatnije Barselona koja vodi sa 1:0 u pobedama protiv Valensije. Zato predlažemo pobedu Unikahe i u drugoj utakmici, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija keoficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.