Nedelja, 04/06 - Fudbal, Danska, Superliga
04/06Nordsjeland vs Viborg1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
02/06/2023 10:47
Domaćin nije uspeo u nameri da osvoji titulu iako su u jednom momentu bili u sjajnoj poziciji. Sezonu završavaju utakmicom sa Viborgom u nedelju u 17 časova.
Nordsjeland

Stigla je do kraja i danska Super liga, a u nedelju se igraju utakmice poslednjeg kola u plej-of. Titula ostaje u prestonici, FC Kopenhagen je pobedom u Viborgu prošle srede, uz poraz Nordsjelanda od Brondbija, odbranio trofej, i samo će u meču sa Randersom to proslaviti pred svojim anvijačima. Podsetimo, Lavovi su osvojili i Kup Danske, pobedivši u finalu tim Olborga, pa su stigli i do duple krune. Ekipa iz Faruma je ušla u doigravanje sa prve pozicije, posle pobede nad Kopenhagenom na svom terenu uspeli su ponovo, na četiri kola pre kraja, da se vrate na vrh, ali su ih remi u Orhusu i poraz od Brondbija i definitivno izbacili iz trke. Ostaće drugi, kako god se završio ovaj meč sa Viborgom, s obzirom da imaju četiri boda majne od Kopehagena i četiri više od Orhusa. Protiv Brondbija su odigrali najslabiji meč u sezoni i izgubili sa čak 5:1.

Viborg

Gosti svakako mogu biti zadovoljni pokazanim u sezoni koja se upravo završava. Bilo bi odlično kada bi se u poslednjem kolu izborili za treće mesto i tako odu u Ligu konferencija, pošto četvrta pozicija vodi u LIgu konferencija. Rival za to treće mesto im je Orhus, imaju isti broj bodova ali Orhus ima za dva gola bolju gol razliku. Ukoliko Orhus pobedi Brondbi, onda bi Viborg morao da pobedi Nordsjeland sa ubedljivom razlikom, a to nikako neće biti lako, ma u kakvom sastavu budu istrčali domaćini. Nada je to da Brondbi otkine makar bod Orhusu i onda bi Viborg, bilo kojom pobedom, bio treći. U sredu je Viborg dao sve od sebe protiv šampiona FC Kopenhagena, igrao je u tom trenutku i za Nordsjeland, koji se borio za titulu, ali osim časnog poraza nisu uspeli ništa više. Na kraju su igrali i sa desetoricom i samo su smanjili prednost rivala na 2:1.

Predlog

Po tabeli domaćin je favorit u ovoj utakmici i sigurno je da se Nordsjeland želi oprostiti pobedom od odlične sezone koja na kraju nije krunisana nijednim trofejom. S druge strane motiv je na strani gosti i po nama to je ono što bi moglo da odluči. Pokušajte s dvojkom, za pobedu Viborga u Farumu dobija se koeficijent koji iznosi 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.