Sreda, 07/06 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
07/06Haka vs Ilves1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
05/06/2023 16:53
Izgleda da nas očekuje još jedno neizvesno prvenstvo u Finskoj. Između dva vikenda igra se novo vanrdno kolo a Haka u sredu od 17 časova dočekuje Ilves.
Haka

Ekipa iz Valkeakoskija nije u dobroj formi, ali su davno prošli dani kada je haka bila najbolji finski tim. Od tada je prošlo dosta vremena, pojavili su se neki novi klubovi koji igraju glavnu ulogu, poput KuPS-a ili Honke i Intera, koji uz Helsinki čine fudbalski krem. Haka je jedno vreme provela i u drugoj ligi, ali je prethodnih sezona uspela da učvrsti svoj prvoligaški status. Posle skoro polovine regularnog dela prvenstva nalaze se na 9. mestu sa devet bodova iz 10 utakmica. Glavni cilj je plasman među šest prvoplasiranih timova što bi im, automatski, donelo i obezbeđivanje opstanka, a mogli bi da se bore i za Evropu, mada to nije realan scenario. Haka je bez pobede u četiri prethodna kola, a u tom intervalu osvojili su samo jedan bod u meču protiv VPS-a, dok su poraženi od Mariehamna, KuPS-a i Intera iz Turkua. U međuvremenu su doživeli i poraz u kupu, iz koga ih je izbacio tim Oulua.

Ilves

Za razliku od svog rivala gosti su u dobroj formi i jedno su od prijatnijih iznenađenja u novoj sezoni. Ilves je bez poraza na pet poslednjih mečeva, tri utakmice igrali su u prvenstvu a dve u kupu. To je u ovom momentu, pred novo kolo, dovoljno za deobu pete pozicije sa istim brojem bodova koliko imaju i Honka i KTP. Boriće se ekipa iz Tamperea za plasman u plej-of i smatramo da imaju dovoljan kvalitet da posle 22 kola budu među šest najboljih ekipa i igraju u doigravanju za titulu, mada su od nje jako daleko. Uspeli su da remiziraju sa Helsinkijem na svom terenu, a na prethodnom gostovanju slavili su pobedu kod VPS-a. To je, doduše, jedini trijumf na strani u ligi, do sada, uz dva poraza i jedan remi. Zato su dva puta slavili u kupu kao gosti, protiv TPS-a i NOPS-a.

Predlog

Po nama, šanse za pobedu su negde podjednake, a remi bi m ogao da bude najrealniji ishod. Ipak, čini nam se da je Ilves u naletu i da će se potruditi da u dva preostala kola pre prvenstvene pauze zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za naredni EURO, zabeleži dobre rezultate i učvrsti se u vrhu tabele. Zato predlažemo dvojku za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.