Petak, 09/06 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
09/06Cork City vs Dundalk1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
07/06/2023 20:01
Nekadašnji šampion, a sada povratnik u elitu, igra odlično u prehodnih mesec dana. Sada Kork Siti dočekuje Dandalk u petak u 20.45.
Kork Siti

Tim iz Korka je pobedio na poslednja četiri meča u prvenstvu. Pobedili su tri puta minimalnim rezultatom, prvo Slajgo Roverse, onda aktuelnog šampiona Šamroka, a onda i tim Drogede. U ponedeljek su dočekali odlični Bohemijans iz Dablina i stigli do četvrte uzasopne pobede, ovog puta sa 2:1. bio je to prvi meč u kome su primili gol nakon skoro 360 minuta igre, s obzirom da im je Bohemijans mrežu zatresao tek u samom finišu utakmice. Pre tog gola poslednji koji su uspeli da savladaju golmana Kork Sitija bili su fudbaleri Dandalka, s kojim Kork igra u ovom kolu. Tada je Dandalk slavio sa 2:1, pa je to bio i poslednji poraz ovog tima, doživljen 12. maja, pre skoro mesec dana.

Dandalk

Gosti više nisu na nivou na kom su bili do pre tri godine kada su dominirali u irskom fudbalu. Od njih su dirigentsku palicu preuzeli fudbaleri Šamrok Roversa koji su već tri sezone prvaci. Neće se Dandalk ni ove sezone vratiti na vrh, a veliki uspeh bi bio i to da se plasiraju u evropske kupove. Trenutno su na šestom mestu i imaju deset bodova manje od vodećeg Šamroka. Imali su niz od četiri meča bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom, a onda su slavili u prošlom kolu protiv UCD-a. Taj trijumf je bio nešto očekivano s obzirom da je dablinski tim ubedljivo poslednji na tabeli, a i takav je uspeo da prvi povede protiv Dandalka, ali je na kraju doživeo poraz od 4:1.

Predlog

Čini nam se da je momentum potpuno na strani tima iz Korka koji je vezao, po prvi put, četiri pobede. Gosti su slavili protiv UCD-a ali to nije rival sa kojim mogu da se mere. Ovo je treći međusobni duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni, u prva dva su slavili timovi koji su bili domaćini, a verujemo da će tako biti i u trećem. Za pobedu Kork Sitija u ovom duelu dobija se koeficijent 2.80 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.