Subota, 10/06 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
10/06Joventut Badalona vs Real Madrid1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
09/06/2023 09:13
Posle prve dve utakmice u polufinalu španske ACB lige rezultat u pobedama je 1:1. Treći meč igra se u Badaloni u subotu u 18.30.
Huventud

Već u prvom meču polufinalne serije Huventud je napravio brejk na terenu aktuelnog prvaka Evrope i sada ima mogućnost da, ako uspe da sačuva nepobedivost u svojoj dvorani, prođe u finale. Naravno, do toga je dug i težak put, znamo to iz primera Partizana koji je u četvrtfinalu Evrolige dobio oba meča u Madridu na startu, pa nije uspeo da dođe do neophodne treće pobede u naredna tri meča. Huventud je napravio iznenađenje eliminacijom Baskonije u četvtfinalu, a ako uspeju da izbace i Real biće to sjajan rezultat za tim koji ni ove sezone nije ispunio cilj i nije se vratio u Evroligu. Što se pojedinaca tiče u ekipi Huventuda treba istaći košarkaša iz Dominikanske Republike Andreasa Feliza koji je u prva dva meča sa Realom ubacio 31 poen. Iskusni centar Ante Tomić ubacio je 30, prvo 18 pa onda 12. U drugom meču podbacio je neverovatni Amerikanac Kajl Gaj koji je ubacio samo 5 poena, što je glavni razlog poraza tima iz Badalone. Ovaj bek je u prvom meču brojao do 30, a protiv Baskonije je u prvoj utakmici, kada je Huventud pobedio, ubacio 36 koševa.

Real Madrid

Nije prvi put da se Madriđani nalaze u ovakvoj situaciji. Ruku na srce poraz od Huventuda nije senzacija, ali je svakako iznenađenje, pogotovo jer je ekipa iz Badalone regularni deo sezone završila tek na sedmom mestu. Real se fokusirao na Evroligu, napravio je neverovatan preokret protiv Partizana u četvrtfinalu, a za to je nagrađen pobedom na Fajnal-foru u Kaunasu kada su prvo u polufinalu eliminisali Barselonu, a onda u finalu, košem Ljulja u poslednjim sekundama, savladali Olimpijakos. Taj trijumf ostavio je na klupi i trenera Matea Ćusa kome se ona itetako ljuljala. Real i dalje kuburi sa povredama, do kraja sezone neće biti Gabrijela Deka koji se povredio u Beogradu, ali se bar rezervni centar Vensa Poarje vratio u tim. Sada Mateo Ćus ima više opcija pod košem, pa ne mora sav teret da pada na leđa Valtera Tavaresa. Dodajmo da i Gerđon Jabusele ima mogućnost igranja u ACB ligi, za razliku od finiša Evrolige u kojoj je bo suspendovan. Posle poraza u prvoj utakmici Real je odgovorio u drugog, a najzaslužniji za taj trijumf bilo je Jabusele sa 27 koševa, te Hezonja sa 15 i Tavares sa dabl-dabl učinkom od 11 koševa i 10 skokova.

Predlog

Real ima dva naredna meča da vrati brejk koji je prokockao na startu serije, ukoliko u tome ne uspe u finale će Huventud. Čini nam se da su im šanse veće u ovoj trećoj utakmici serije jer ako Huventud povede 2:1 i onda igra za finale pred svojim navijačima, Realu neće biti lako. Sada su u dobrom momentumu Madriđani, dobili su pre dva dana meč sa 17 poena razilke, a u toku regularnog dela sezone oba puta su bili bolji od Huventuda. Zato je naš predlog dvojka, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.