Sreda, 13/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Južna Amerika
13/09Ekvador vs UrugvajDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
12/09/2023 01:16
Drugo kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo donosi nam duel između Ekvadora i Urugvaja. Meč je na programu u utorak od 23 časa po srednjoevropskom vremenu.
Ekvador

Nije prošlo ni 10 mjeseci otkad je Argentina pobjedila Francusku u finalu Svjetskog prvenstva a već su počele kvalifikacije za novi Mundijal. U Kataru je Zeleni kontinent imao samo četiri predstavnika (Argentinu, Brazil, Ekvador i Urugvaj), a na narednoj svJetskoj smotri koja će se održati u SAD, Meksiku i Kanadi biće ih šest ili sedam. Dakle, više od pola kontinenta je sigurno. Derbi 1. kola igrao se u Buenos Ajresu, na Monumentalu, aktuelni šampion ugostio je upravo Ekvador. Jasno je bilo i prije početka meča da Ekvador veoma kvalitetna ekipa i da Mesiju i družini nimalo neće biti lako u ovoj utakmici. To se ispostavilo tačnim jer je u meču bez mnogo prilika, otpor Ekvadora je slomljen tek golom u 78. minuti. U prethodnim kvalifikacijama Ekvador je slavio rezultatom 4:2 na domaćem terenu, dok su u gostima poraženi sa 1:0. Ono što je zanimljivo je da je u poslednja 3 kvalifikaciona ciklusa Ekvador uvijek slavio na domaćem terenu protiv Urugvaja.

Urugvaj

Urugvajci su, za razliku od Čileanaca koje su porazili u prvom kolu kvalifikacija, igrali u Kataru na prethodnom Svjetskom prvenstvu. Eliminisani su u grupnoj fazi. Ispostavilo se da je za Urugvaj kobna bila prva utakmica sa Južnom Korejom (0:0). Kasnije su savladali Ganu (2:0) i izgubili od Portugalije (0:2), ali su bili treći. Tako su se na neslavan način od nacionalnog tima oprostili Luis Suarez, Dijego Godin i Edinson Kavani, legende urugvajskog fudbala. Pod vođstvom novog selektora, Marsela Bijelse, na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Montevideu je savladan Čile sa 3:1 (2:0). Veliki dio posla domaćini su odradili još prije odlaska na odmor, pošto su golovima Nikolasa De La Kruza u 38. i Federika Valverdea u nadoknadi prvog poluvremena stekli dva gola prednosti. Sjajan je bio 26-godišnji vezista River Plejta, De La Kruz, koji se upisao u strelce i u 71. minutu. Ponovo mu je to omogućio Liverpulov Darvin Nunjez. Uprkos tome što i sam nije matirao protivničkog golmana, Nunjez je odigrao odličan meč. Urugvaju tradicionalno ne prija gostovanje u Ekvadoru ali je vrijeme da se ta nelagodna tradicija prekine.

Prijedlog

Ekvador je favorit na domaćem terenu a pošto su obje reprezentacije napadački dobro potkovane i pune potencijala, mi vam predlažemo igru GG, po kvoti 2.00 u Circusbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.