Ponedeljak, 18/09 - Fudbal, Bugarska, A PFG
18/09Krumovgrad vs Levski Sofija1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
17/09/2023 17:32
U okviru 9. kola nacionalnog šampionata Bugarske, očekuje nas meč između Krumovgrada i Levskog. Meč je na programu od 19 časova.
Levski

Tim iz Sofije je prošlu sezonu završio na 4. mjestu pa je tako morao u baraž za poslednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Uspjeli su da preko Arde uhvate poslednji voz za Evropu i tako počnu svoju borbu u kvalifikacijama koja je trajala prilično dugo. Prvo su eliminisali makedonski Škupi, potom Hapoel Ber Ševu, da bi posustali tek na poslednjoj prepreci kada je od njih u dvomeču bio bolji Ajntraht Frankfurt ukupnim rezultatom 3:1. Po završteku prehodne sezone drugi najtrofejniji fudbalski klub u Bugarskoj je potvrdio na društvenim mrežama da će ga u novoj sezoni predvoditi novi trener - Nikolaj Kostov. Kostov će u Sofiji pokušati da uradi nemoguće, da donese Levskom 27. titulu, prvu od sezone 2008/2009. Poslednji trofej osvojen je prije 2 sezone, kada su plavci bili najbolji u nacionalnom kupu. Levski je u novoj sezoni odigrao 7 utakmica, a do sada su zabilježili 5 pobjeda (3 uzastopne) i 2 poraza, te se sa ukupno osvojenih 15 bodova nalaze na 3. mjestu tabele. Imaju dvije utakmice manje od vodeće Lokomotive i Černo Moreca pa je sigurno da će u ovaj meč ući maskimalno motivisani.

Krumovgrad

Ekipa koja je prošle sezone prvi put uspijela da se plasira u elitno društvo. Iako su svi mislili da će biti glavni kandidati za ispadanje, oni su odmah na startu prvenstva pokazali da će biti tvrd orah za sve protivnike. Do sada su odigrali 8 utakmica u novoj sezoni i ostvarili su čak 4 pobjede ali i 4 poraza. Zanimljivo je da su vezali 3 uzastopne pobjede, pobjedivši starosjedioce u Bugarskoj prvoj ligi, ekipe CSKA Sofija, Botev i Lokomotiva iz Sofije su klubovi kojima je Krumovgrad uzeo skalp. U poslednjem kolu su poraženi od trenutnog lidera Lokomotive iz Plodviva rezultatom 4:0. Do sada se nijednom nisu sastajali sa ekipom Levskog, pa će ovo za njih biti sigurno i motiv više, da na svom terenu pokažu što bolju igru protiv velikana kakav je Levski.

Naš prijedlog

Iako ekipa Krumovgrada do sada ima fantastičan skor na domaćem terenu, uz čak 3 pobjede i samo 1 poraz, mišljenja smo da je Levski kvalitetnija ekipa pa vam predlažemo pobjedu gostiju - 2, po kvoti 1.60 u Meridianbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.