Utorak, 19/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
19/09Jang Bojs vs RB LajpcigDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
18/09/2023 14:51
Uvodni meč u grupi G grupne faze Lige šampiona odigraće Jang Bojs i Red Bul Lajpcig. Meč dvije ekipe pune napadačkog potencijala očekuje nas u utorak od 18 časova i 45 minuta.
Jang Bojs

Uspio je Jang Bojs da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona iako je prošle sezone ostao bez šampionske titule, pošto su u plej ofu bili bolji od ekipe Makabija iz Haife. Zapala im je nimalo naivna grupa sa šampionom Evrope - Mančester Sitijem, Lajpcigom i Crvenom Zvezdom. Ovog ljeta Jang Bojs je na Vankdorf stadion doveo dva milionska pojačanja. Darijana Maleša koji je prethodno blistao u Bazelu, platio je Interu 2.000.000 evra, poljskog vezistu Lukaša Lakomija iz Zaglebja pazario je za 1.400.000. Ali to su momci koji tek treba da se adaptiraju na sistem trenera Vikija. Najveća opasnost vreba od špiceva Sedrika Itena i Žan Pjera Ensamea koji su prošle sezone zajedničkim snagama postigli 40 prvenstvenih pogodaka. Na startu domaćeg šampionata Jang Bojs je u 5 odigranih mečeva sakupio 11 bodova (3 pobjede i 2 remija), a glavni cilj ove sezone je svakako vraćanje na šampionski tron.

Red Bul Lajpcig

Lajpcig je ekipa koja igra za publiku, u Lajpcigu nijednog momenta nisu sporili da su stvoreni da bi bili mašina za pravljenje novca (takozvani razvojni klub), ali to znači da ne napreduju i da nisu konkurentni. U Njemačkoj svakako jesu pa su tako  već godinama u samom vrhu i među 4 najbolje ekipe. A prije nekoliko došli su i do polufinala Lige šampiona, sa Julijanom Nagelsmanom na klupi. Lajpcig jeste ovog ljeta ostao bez trojice najvažnijih i najboljih igrača, Kristofera Enkunkua (Čelsi, 60.000.000), Joškaa Gvardiolaa (Mančester Siti, 90.000.000) i Dominika Soboslaja (Liverpul, 70.000.000), zamjene nisu ni izbliza atraktivne (Openda, Šeško, Baumgartner, Zajvald, Lukeba...). A da je ovaj tim opet veoma kvalitetan vidjelo se u Superkupu Njemačke protiv Bajerna. Slavili su u Minhenu sa 3:0 i odigrali veoma superiorno što je za svako poštovanje. Ekipu vodi ozbiljan stručnjak - Marko Roze, a njegova ekipa je u uvodna 4 kola Bundeslige osvojila 9 od mogućih 12 bodova, a svakom protivniku je do sada dala bar 2 gola (ako izuzmemo Leverkuzen, svima su dali po 3).

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je očekivano ekipa Lajpciga, međutim mi vam shodno svim napadačkim potencijalima ove 2 ekipe preporučujemo igru GG, kvota je 1.65 u CircusBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.