Utorak, 19/09 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
19/09Sautempton vs IpsvičUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
18/09/2023 15:11
U okviru 7. kola Čempionšipa koje je na programu u utorak i srijedu, sastaće se uzdrmani Sautempton i Ipsvič. Ovaj duel je zakazan za utorak od 20 časova i 45 minuta.
Sautempton

Mnogo toga se promjenilo u Sautemptonu tokom ljeta. Klub je angažovao Rasela Martina za novog trenera, prodao jednog ili dva zanimljiva igrača poput Romea Lavije i morao da se prilagodi drugom rangu. Tim je podmlađen i može da raste zajedno jer je sastavljen prilično homogeno. Ali neke sumnje ostaju, naročito posle gostovanja na sjeveru Engleske. Deset poena posle šest rundi djeluju solidno u početku, ali 0:5 prije pauze u sudaru sa Sanderlendom i poslednji katastrofalan poraz kod kuće protiv Lestera od 1:4 su izazvali sve moguće alarme u upravi kluba. Nijedan tim u prvenstvu nije primio više golova od Sautemptona, 16 u šest utakmica, što zaista zvuči nevjerovatno za prošlogodišnjeg premijerligaša i jednog od glavnih favorita za povratak u elitni rang. Jedan od faktora u sezoni ispadanja iz Premijer lige bio je domaći rekord. Sveci su imali lošije rezultate kod kuće nego na strani, osvajajući u prosjeku samo 0,58 poena po utakmici. Dvije pobede iz 19 domaćih utakmica u prethodnoj sezoni označile su katastrofalan rezultat koji treba i mora da se popravi u novoj sezoni, a priliku za tako nešto će imati upravo protiv narednog protivnika.

Ipsvič

Ipsvič je do skoro bio lider Čempionšipa pošto su u prvih 6 kola upisali čak 5 pobjede i upisali samo 1 poraz, pa su trenutno sa 15 osvojenih bodova na samo bod zaostatka od vodećeg Prestona. Primio je Ipsvič samo gol u prva tri kola, da bi potom u naredna 3 primio čak 6 i to 4 u porazu od Lidsa (3:4) i 2 u pobjedi nad Kardifom. Mladi stručnjak Kiran Mekena vratio je nekadašnjeg premijerligaša u drugu ligu posle godina tavorenja. Prognozirano mu je mjesto u donjem delu Čempionšipa, ali početak sezone ulio je dodatnu energiju da možda može da se napadne i elita. Najpoznatiji navijač ovog kluba je Ed Širan, britanska muzička zvijezda koji je igrao i u popularnom serijalu Igra prestola. Ne samo da njegovo srce kuca za Traktor Bojse već je postao i sponzor muškog i ženskog fudbalskog tima.

Naš prijedlog

Iako je u maloj krizi Sautempton je favorit u ovom meču, mi vam ipak predlažemo da se fokusirate na golove pa vam prema tome sugerišemo igru 3+ po kvoti 1.70 u Meridianbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.