Četvrtak, 21/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
21/09Ren vs Maccabi HaifaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
20/09/2023 11:07
U susretu prvog kola grupne faze Lige Evrope u okviru grupe F, sastaće se ekipa Rena i Makabi Haife. Meč je na programu u četvrtak od 18 časova i 45 minuta.
Ren

Posle prve pobjede, tim trenera Bruna Ženesija remizirao je četiri puta zaredom, a poslednji u nizu je bio protiv Lila za vikend, kada su na domaćem terenu uspijeli da nadokande zaostatak od 2 gola. Sa pravom se može reći da je Ren postao jedan od najboljih timova u francuskom fudbalu. Rad sa mladima u Renu je izvanredan, a brojni poznati igrači su zaradili svoje prve minute u crveno-crnoj opremi. Međutim, ovi odlasci lako se nadoknađuju iz godine u godinu i Ren uvijek ima konkurentan tim. U poslednje dvije godine tim je završio sezonu na četvrtom mjestu. Najveća snaga ekipe koju vodi Ženesio su igre pred domaćom publikom. U sezoni 2022/2023 Ren je pobjedio u 15 od 19 ligaških utakmica kod kuće i izgubio preostale četiri bitke. Gol-razlika je bila apsolutno impresivna, koja je bila više nego jasna 43:14. U prosjeku je na Roazon Parku padalo skoro tri gola. Bruno Ženesio ima skoro sve igrače na raspolaganju za ovaj meč. Za nekoliko nedelja, napadač Martin Terije takođe bi trebalo da počne sa treninzima pošto je prije skoro šest mjeseci pokidao ukrštene ligamente. Srpski internacionalac Nemanja Matić nezamjenjiv je u sredini terena crveno-crnih otkako se sredinom avgusta iz Rome preselio u Bretanju.

Makabi Haifa

Šampioni izraelske Premijer lige obezbjedili su treću uzastopnu titulu prošle sezone, okončavši plej-of lige sa 81 bodom, sedam više od Hapoel Ber Ševe na drugom mjestu. Do plej ofa za Ligu šampiona, Makabi iz Haife je savladao malteški Hamrun Spartans sa 6:1 u prvom kolu, potom moldavski Šerif sa 4:2 i slovački Slovan sa 5:2 u trećoj rundi da bi u plej ofu bili eliminisani od Jang Bojsa rezultatom 3:0. Tim kojim od ljetos rukovodi Mesaj Dego je prošle sezone uspio da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, ali je završio na dnu svoje grupe sa tri osvojena boda u šest mečeva, iako je zabiljeležio pobjedu od 2:0 nad Juventusom. Ipak, to je bilo pod palicom Baraka Bahara, koji je napustio kormilo Makabija i preuzeo Crvenu zvezdu. Ove godine će igrati Ligu Evrope a grupi su pored Rena još i Panatinaikos i Viljareal, pa ekipi iz Izraela neće biti nimalo lako. Za vikend su zabilježili prvi poraz u nacionalnom šampionatu, poštu su u gostima poraženi od Makabi Petah Tikve rezultatom 3:2.

Naš prijedlog

Apsolutni favorit na ovom meču je domaća ekipa, međutim mi vam predlažemo igru GG po kvoti 1.85 u Meridianbetu. Obje ekipe imaju kvalitet i mišljenja smo da vrlo lako mogu postići bar po gol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.