Petak, 22/09 - Fudbal, Turska, Superliga
22/09Gaziantep BB vs İstanbulsporDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
20/09/2023 17:23
U okviru 6. kola Super lige Turske sastaće se Gazijantep i Istanbulspor. Meč je na programu u petak od 19 časova.
Gazijantep

Vratio se ovaj klub u elitu posle razornog zemljotresa početkom godine, pa će tim nekadašnjih partizanovaca Lazara Markovića i Marka Jevtovića imati velikih problema da ostane u najboljem društvu. To je još više izvjesno nakon uvodnih 5 kola, nakon kojih je Gazijantep jedini klub sa 0 osvojenih bodova u prvenstvu, sa čak svih 5 poraza. Gazijantep je pružio dobar otpor silno pojačanom Fenerbahčeu na startu šampionata (1:2), ali je razočarao odmah u narednom kolu kada je poražen na svom terenu od Sivasa (1:3). Obojica nekadašnjih fudbalera crno-bijelih, Marković i Jevtović, u prvih 5 kola su igrali u startoj postavi. Ni u pripremnim mečevima ovog ljeta Gazijentep nikog nije pobedio. U klubu je veoma teška situacija a sa ovim protivnikom su prošle sezone odigrali 1 meča u kom smo na kraju vidjeli neriješen ishod.

Istanbulspor

Klub koji je prošle sezone završio na 12. mjestu Super lige Turske sa ukupno četrdeset jednim osvojenim bodom. Novu sezonu su započeli  nešto bolje od današnjeg protivnika. Oni su do sada odigrali najmanje utakmica u novoj sezoni (3), a trenutno su na bilansu od 2 osvojena boda. U prvom kolu su odigrali neriješeno sa Konjasporom (1:1), da bi do drugog boda došli u remiju sa Kajzerijem na domaćem terenu. Prvi poraz u sezoni doživjeli su za vikend od do tada tipa sa 3 vezane pobjede Bašakšehira, koji je slavio sa 0:2. Istanbulspor je svakako jedan od glavnih kandidata za ispadanje u niži rang, a pošto ove godine čak 4 kluba ispadaju u niži rang, biće veoma teško izboriti se za status Superligaša.

Naš prijedlog

Iako je Gazijantep u očajnoj formi i bez bodova, mišljenja smo da će obje ekipe postići bar po gol. Naš prijedlog je upravo igra GG po kvoti 1.65 u Meridianbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.