Utorak, 26/09 - Fudbal, Engleska, National League
26/09Rochdale vs ChesterfieldUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
25/09/2023 11:19
Derbi vanrednog kola engleske Nacionalne lige igra se u Ročdejlu. Domaćin će ugostiti lidera, tim Česterfilda, u utorak u 21 čas.
Ročdejl

Planovi ekipe Ročdejla da se ekspresno vrati u Ligu 2 izgleda da će se izjaloviti već posle prvog dela sezone. Nakon 11 odigranih kola ovaj tim na kontu ima 18 bodova, što je u ovom  momentu dovoljno samo za 7. mesto na tabeli. Ipak, primetno je da je Ročdejl popravio formu, u poslednja četiri kola nema poraz, a upisali su po dve pobede i remija. U subotu su gostovali kod Dorkinga i slavili sa 2:1, mada su do 89. minuta gubili. Posle izjednačenja minut pre kraja, do pobede su stigli u petom minutu sudijske nadoknade. Zanimljivo je da su do sada više bodova osvojili na strani nego na svom terenu, mada su i jedan meč više odigrali u gostima. Poslednji put su se ove dve ekipe sastale još pre više od šest godina i to u momentu kada su i jedni i drugi bili trećeligaši.

Česterfild

Činilo se da i prošle sezone Česterfild može do plasmana u viši rang, ali su na kraju to uradili Reksam i Nots Kaunti. Zato je Česterfild u novu sezonu upšao kao jedan od glavnih favorita u Nacionalnoj ligi i to za sada opravdavaju. Nakon 11 kola imaju čak devet pobeda i po jedan remi i poraz. sa 28 osvojenih bodova čvrsto drže prvu poziciju, a od drugoplasiranih Barneta i Solihal Mursa imaju po pet bodova više. Sada su u seriji od šest uzastpnih pobeda ali treba reći da su do svih pobeda stigli na težak način, uglavnom sa golom razlike. Primetno je da su u tom periodu bili izuzetno efikasni, dali su čak 17 golova u šest utakmica, što je skoro tri po meču.

Predlog

Gosti su veliki favoriti u Ročdejlu iako je domaćin tim koji je prošle sezone igrao u Ligi 2. Obe ekipe su svoje najbolje dane imale pre više od šest sezona kada su nekoliko godina proveli u trećem rangu takmičenja, u Ligi 1. Sada su daleko od toga, li Česterfild ima čemu da se nada, makar kada je povratak u profesionalnu ligu u pitanju. Očekujemo golove, ali više u mreži domaćina. Za igru gost daje dva gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.