Sreda, 27/09 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
27/09HJK vs Honka1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/09/2023 17:10
Tri kola pre kraja finskog šampionata Helsinki je sve bliže odbrani titule. Meč sa Honkom igra se u sredu od 17 časova.
HJK

Aktuelni šampion Finske ostvario je veliku pobedu u Seinajokiju u nedelju. Vodio je Helsinki sa 2:0 protiv odličnog SJK-a, domaćin je stigao do poravnanja ali je lider finskog prvenstva postigao pobedonosni gol u sudijskoj nadoknadi i sačuvao četiri boda prednosti ispred KuPS-a. Još dve pšobede potrebne su HJK-u da sačuva šampionski pehar u svojim vitrinama i da narednog leta ponovo igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ove sezone igraju u Ligi konferencija, što im je druga uzastopna godina u kojoj su u grupnoj fazi nekog evropskog kupa, s obzirom da su prošle jeseni debitovali u Ligi Evrope. U domaćem prvenstvu ostaju im, posle Honke, još dueli sa VPS-om u gostima i KuPS-om na domaćem terenu.

Honka

Gosti će pokušati u preostala tri kola da se domognu trećeg mesta i plasiraju se u kvalifikacije za Ligu konferencija. Šanse bi im sigurno bile veće da prošlog vikenda nisu dođiveli ubedljivi poraz na svom terenu od VPS-a sa 3:0. Da sve bude gore, ekipa VPS- a je direktni konkurent ekipi iz grada Espo za to treće mesto i sada ima četiri boda više. Da je Honka slavila sada bi ona držala tu treću poziciju koja donosi plasman u Evropu. U plej-ofu Honka je pobedila SJK u gostima i izgubila od VPS-a , a posle meča sa Helsinkijem igraju još protiv KuPS-a i Intera iz Turkua. Kako god da se završi sezona ovaj tim je ostavrio dobar rezultat samim plasmanom u gornji deo tabele i igranjem u plej-ofu, ali treba reći da su prethodnu seznu završili na trećem mestu i igrali kvalifikacije za Ligu konferencija, doduše neuspešno.

Predlog

U regularnom delu sezone HJK je slavio protiv Honke u Helsinkiju sa 2:0, dok je meč u Espou završen bez pobednika. Imeđu ta dva duela igrali su i u kupu, a taj meč dobila je Honka posle penala u šesnaedstini finala. Inače Honka se plasirala u finale kupa i 30.  septembra igraće protiv Ilvesa za trofej u najmasovnijem takmičenju. Mada je HJK blizu titule, njih posle ovog meča čekaju dva najjača rivala i još ništa nije izvesno. Ovde moraju da pobede, pogotovo jer je za Honku najbitniji kup. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.62.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.