Petak, 29/09 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
29/09Cork City vs St Patrick's1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/09/2023 13:23
Bliži se kraju prvenstvo u Republici Irskoj, a tim sa dna tabele dočekuje jednu od boljih ekipa. Meč u Korku igra se u petak u 20.45.
Kork Siti

Sva je prilika da ekipa Kork Sitija neće ispuniti svoj osnovni cilj a to je osvajanje makar 8. mesta i izbegavanje baraža za opstanak. Od starta je bilo jasno da će poslednje mesto zauzeti tim UCD-a, koji će jedini direktno ispasti, a za nekadašnjeg šampiona zadatak je bio da još makar jednu ekipu ostave iza sebe. Međutim, pet kola pre kraja prvenstva imaju čak devet bodova manje od Slajgo Roversa, prvog tima iznad crte, i teško je očekivati da tu razliku nadoknade u preostalih pet rundi. U dva prethodna kola su doživeli poraze na strani, prvo sa golom razlike od Šelburna, a onda ubedljiv od Dandalksa, sa pet lopti u mreži. Od ovog duela sa Sent Patrikos za Kork je mnogo važniji onaj koji će za desetak dana odigrati protiv istog rivala u polufinalu Kupa Republike Irske. Biće to šansa da se plasiraju i finale i eventualno domognu izlaska u Evropu, mada je njima opstanak glavni cilj.

Sent Patriks

Gosti su ogroman kiks napravili u ponedeljak kada su na svom terenu poraženi od Drogede. Malo opravdanje je činjenica da su taj meč završili da dva igrača manje zbog crvenih kartona, ali su ostali bez tri boda, neophoda u borbi za vrh tabele. Sada im je Šamrok na šest bodova udaljenosti i smatramo da su oni svoju šansu prokockali. Istina, sve je moguće ako ostvare maksimalan učinak u poslednjih pet kola. Prvo imaju tri nešto lakša rivala, a onda, u dva polsednja kola, igraju sa dva najveća konkurenta, dolazi im Šamron i idu kod Deri Sitija. Da su slavili protiv Drogede sami bi odlučivali o svojoj sudbini, ovako malo zavise i od rezultata konkurenata. Prvi cilj je zadržati treće mesto i tako obezbediti još jedan nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali će Sent Patriks pokušati i da stigne do trofeja u kupu.

Predlog

Ovo je već četvrti ovosezonski duel ova dva tima, ali ne i poslednji, pošto će se tek sastati u polufinalu kupa. U prva dva trijumfovao je Sent patriks, dok je poslednji okončan remijem 2:2 u Dablinu. Sada se igra u Korku, pa i šanse domaćina rastu. Smatramo da je Sent Patriks bolji tim, a i motivisaniji je u ovom meču, pa je naš predlog dvojka sa kvotom 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.