Utorak, 03/10 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
03/10Viljem II vs OssPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
02/10/2023 11:32
U zaostalom meču holandske Erstedivizije sastaju se Viljem II i Oss. Meč u Tilburgu na programu je u utorak od 20 časova.
Viljem II

Ovo je druga uzastopna sezona za Viljem u drugoj ligi, a po svemu sudeći i sledeću će provesti u ovom društvu. Ništa nije sigurno, naravno, proteklo je tek pet deo šampinata, ali tim iz Tilburga nikako igrama ne uliva nadu svojim navijačima. Viljem je ekipa koja se uglavnom seli iz Erste divizije u Erediviziju i nazad. Pre dve godine su ispali iz elite, a prošlu sezonu u drugoj ligi završili su visokom 4. mestu i tako se plasirali u plej-of. Ipak, nisu supeli da se izbore za to još jedno upražnjeno mesto u društvu najboljih jer ih je zaustavio Venlo još u četvrtfinalu doigravanja, mada se kasnije ni ekipa sa granice sa Nemačkom nije proslavila. U prvih sedam utakmica u novoj sezoni Viljem je osvojio 11 bodova i to je trenutno dovoljno za plasman u sredinu tabele. Ipak, pobeda nad ekipom Oss-a mogla bi da ih dovede čak na 4. mesto, ukoliko bude ostvarena sa bar dva gola razlike.

Oss

Gosti enmaju neke veliek ambicije i oni uglavnom igraju revijalne utakmice jer nema ispadanja. Prošle sezone bili su tek 17. ali mogli su da budu i poslednji, pa bi opet bili drugoligaši. Teško je razumeti smisao takmičenja u Erstediviziji, a posebno u još nižim holandskim ligama. Sve je više drugih timova elitnih ligaša u ovom rangu, a poznato je da oni ne mogu napredovati do Eredivizije, pa se ogroman broj utakmica u drugoj ligi igra bez takmičarskog značaja. S druge strane to je dobro za razvoj mladih fudbalera kojih ima u ogromnom broju i koji imaju mnogo prostora za naredak igrajući utakmice bez presije. Top ss je tim koji je uglavnom u donnjem delu tabele, već duži niz godina, ali umeju da napre i poneko iznenađenje. U prvih sedam kola ostvarili su samo jednu pobedu, a zabrinjavajuća je njihova neefikasnost jer su dali samo 5 golova.

Predlog

Domaćin je veliki favorit u ovom meču U prošloj sezoni dva puta je Viljem lako izašao na kraj sa Oss-om, a verujemo da će tako biti i sada. Možda pobeda ne bude ubedljiva kao ona prolestos kada je u Tilburgu bili 4:0, ali je sasvim izvesna. Naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.85 u kaldionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.