Sreda, 04/10 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
04/10Lester Siti vs Preston Nort End1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
02/10/2023 17:04
U derbi meču vanrednog kola egleskog Čempionšipa sastaju se lider i trećeplasirani tim, ali je favorit više nego jasan. Utakmica na King Paueru igra se u sredu od 20.45.
Lester

Polako stvari dolaze na svoje mesto kada je poredak u drugoj engleskoj ligi u pitanju. Posle dosta smušenog starta, iako su pobeđivali, Lester se pribrao, zaigrao na nivou renomea i već nakon 9. kola preuzeo je lidersku palicu. Za to je najzaslužnija serija od četiri uzastopne pobede, koje su došle nakon onog senzacionalnog poraza od Hal Sitija u Lesteru. Prvenstvo je dugo, a da bi ispunili cilj i vratili se u Premijer ligu ekspresno, fudbaleri Lestera moraće da zadrže ovakvu formu što duže. Lisice su očitale pravu lekciju Blekburnu u subotu, slavile su kao gosti na Ivud Parku sa 4:1, a nekoliko dana ranije namučili su i Liverpul na Enfildu u EFL kupu. Osam pobeda i samo jedan poraz sasvim su zadovoljavajući skor za bivšeg šampiona Engleske, a najbitnije je da su znatno popravili igru. Kada u sastavu imate igrače koji su bili u timu i u onoj šampionskoj godini, svakako da je sve osim povratka u elitu neuspeh.

Preston

Gosti su počeli fenomenalno, posle premijernog remija u Bristolu usledile su sve same pobede, njih šest u nizu, ali je Preston u dva prethodna meča uzeo samo jedan bod. Prvo su stigli samo do remija sa slabašnim Roteramom, a onda su doživeli pravu katastrofu na svom terenu od Vest Bromvič Albiona, meč je okončan rezultatom 4:0 za ekipu iz Birmingema. Ipak, gledajući tabelu navijači ovog kluba mogu biti zadovoljni. Preston Nort End je na odličnom trećem mestu, a od lidera Lestera imaju četiri boda manje. Njih i Lisice razdvaja Ipsvič Taun koji je na dva boda i od jednih i od drugih. Preston je na strani odigrao četiri utakmice, na dve je pobedio, kod Šefild Venzdeja i Stouka, a dva puta je osvojio po bod, prvo u Bristolu protiv Sitija, a onda i protiv Roterama.

Predlog

Poslednji zvanični meč između ove de ekipe odigran je početkom 2011. godine, kada je Lester takođe bio drugoligaš. Retko se dešavalo da njihov duel odlučuje o prvom mestu, bez obzira na rang, a sada je tako. Lester je u naletu, dok nam se čini da Preston polako popušta, te je stoga naš predlog za ovaj duel 10. kola Čempionšipa jedinica. Za pobedu Lestera u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.