Sreda, 04/10 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
04/10Dinamo Drezden vs Hallescher FC1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
02/10/2023 17:23
Mogli bismo reći da je ovo komšijski duel, s obzirom da se između ova dva grada smestio samo Lajpcig. Meč u Drezdenu igra se u sredu u 19 časova.
Dinamo Drezden

Poraz u Esenu ozbiljno je uzdrmao ekipu Dinama. Izgubili su sa 3:1 na gostovanju na kom su se nadali celom plenu, ali su ipak pred vanredno kolo ostali lideri nemačke treće lige. Dinamo ima sada tri boda više od drugoplasiranog tima Borusije iz Dortmunda, koja ionako ne može da napreduje do Cvajte. Prošle sezone je drugi tim Frajburga igrao sjajno, završio na mestu koje vodi u drugu ligu, ali je pravilo u Nemačkoj da između prvog i drugog tima nekog kluba mora biti dva ranga razlike. Iz prvih 8 utakmica Dinamo ima 6 pobeda i dva poraza, a sve će se brzo zaboraviti na proleće ukoliko se ovaj, nekada slavni klub, vrati u Cvajtu. Svi istočnonemački klubovi protli su kroz jedan vid katarze kada su se spojile dve Nemačke. edno vreme su u eliti izdržavali Hanza i Kotbus, ali su ubrzo i oni posustali. Čak je i Herta od skoro drugoligaš. Dinamo ima armiju navijača i sve preduslove da bude bundesligaš, ali je put do elite dug i trnovit.

Halešer

Ekipa iz Halea, grada poznatog po turniru u tenisu, tek se probija na fudbalskoj mapi. Prethodnu sezonu su završili na 16. mestu, tik iznad crte koja deli timove koji ispadaju u treću ligu od onih koji su se spasili. Ništa bolji nisu ni sada, čak su jedno mesto niže pred ovo vanredno kolo, s obzirom da sa 8 osvojenih bodova zauzimaju 17. poziciju, a to je mesto koje vodi u niži rang. Naravno, još je veoma rano procenjivati ko će ispasti, ali i ko će se boriti za opstanak. Halešer je tim osrednjeg kvaliteta, ali ne bi smeo da bude na dnu tabele. Od početka prvenstva zabeležili su samo dve pobede, obe na svom terenu, a \'\'žrtve\'\' su bile Esen i Sandhauzen. Svoj prvi bod na strani uzeli su u subotu u Libeku, a taj remi je stigao nakon dva uzastopna poraza.

Predlog

Između ova dva grada nije velika razdaljina, pa se ovo može nazvati komšijskim derbijem. Međutim, ne znamo koliko je pametno navijačima Haleđera da putuju u Drezden, znajući koliko su tifozi ovog kluba violentni. Na stranu sve to, ali je proletos Haleđer doživeo pravi potop u Drezdenu gde je izgubio sa 7:1. Ne verujemo u takav ishod sada, ali svakako da je Dinamo veliki favorit. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.