Sreda, 22/11 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Južna Amerika
22/11Ekvador vs ČileUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
21/11/2023 00:51
Posle nastupa u Kataru od Ekvadora se očekuje da ode i na naredni Mundijal. meč kvalifikacija u južnoameričkoj grupi igra se pola sata pole ponoći po srednjeevropskom vremenu.
Ekvador

Izboren odlazak u Katar bio je mali podvig za selekciju Ekvadora, ali bi sada plasman na naredni Mundijal, koji se igra u SAD, Meksiku i Kanadi, morao da bude znatno lakši. Naime, na sledećem Svetskom prvenstvu će, zbog povećanja broja učesnika, iz Južne Amerike direktak plasman izboriti čak 6 selekcija, dok će sedmoplasirana ići u baraž. Bez Mundjala ostaće samo tri reprezentacije sa ovog kontinenta. Odigrano je već 5 kola, Ekvadorci su igrali, ali imaju i kaznu Saveza od minus tri boda, pa umeso osam, imaju samo 5.  Imaju dva trijumfa, isto toliko remija i jednom su izgubili. Taj poraz dođiveli su u prvom kolu u Argentini, onda su pobedili Urugvaj i Boliviju, da bi u poslednja dva susreta igrali bez golova protiv Kolumbije na svom terenu i na gostovanju u Venecueli. Sadašnji skor dovoljan je tek za 6. mesto na tabeli ali ima još mnogo da se igra do 2026 godine.

Čile

\'\'Crveni\'\' tek ne mogu da budu zadovoljni kako se odvijaju ove kvalifikacije. Trenutno je Čile ispod crte kada je plasman na Mundijal u pitanju, a pošto ih nije bilo ni u Kataru ni u Rusiji, još jedan izostanak bio bi prava katastrofa za ovu fudbalsku zemlju. Ništa još nije tragično, Čile je u prvih pet kola osvojio 5 bodova, koliko ima i Ekvador zbog kazne. Par dobrih rezultat bi preselilo Čileance u gornji dom i, što je najbitnije, odvelo ih na Svetsko prvenstvo 2026. godine. Jedinu pobedu Čile je ostvario protiv Perua sa 2:0, remizirali su sa Kolumbijom i Paragvajem na svom terenu i to bez golova, dok su na oba gostovanja poraženi, prvo u Urugvaju a onda i Venecueli. Taj poslednji poraz upalio je crvenu lampicu jer Venecuela spada u najslabije južnoameričke selekcije.

Predlog

Ekvador je uvek favorit kada igra na svom terenu u Kitu na 2800 metara nadmorske visine. Nikome nije prijatno na Andima, pa rivali zaziru i od odlaska u Boliviju i u Ekvador. Tri boda minusa zbog kazne koja je lako mogla da ih ostavi bez Mundijala u Kataru, stigla su na naplatu, ali je bolje sada nego ranije. Čile će pokušati da sačuva svoju mrežu, to im ide od ruke, a i domaćinretko daje golove. Zato je naš predlog igra 0-2 gola sa koeficijentom 1.60 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.