Utorak, 28/11 - Fudbal, Italija, Serija B
28/11Como vs LeccoDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
27/11/2023 17:54
Zbog problema ekipa Leka sa licencom, oni su se kasnije uključili u prvenstvo pa sada igraju zaostale utakmice. Meč u gradu na čuvenom jezeru igra se u utorak od 18.30.
Komo

Svi su čuli za jezero Komo a on skoro je i fudbalski tim iz ovog grada prepoznatljiv. Komo je na severu,  pokrajini Lombardija i prava je turistička atrakcija. Što se tima tiče oni su u Seriji B već drugu sezonu i trenutno se nalaze na odličnom 6. mestu na tabeli i to sa utakmicom manje. U slučaju pobede nad novajlijom Lekom, Komo bi mogao na treću poziciju, što bi bio pravi uspeh, a u leđa bi gledali samo vodećem dvojcu koji čine Venecija i Parma sa identičnih 30 bodova na vrhu. Komo je u četiri prethodna kola osvojio 10 bodova i znatno napredovao na tabeli. Prošlog vikenda su slavili protiv FeralPisala, a pre toga su pobeđivali Katancaro i Askoli minimalnim rezultatom. Jedini remi u ovom intervalu imali su protiv Pize u gostima.

Leko

Mada su dugo čekali svoju promociju u drugoligaški tim, fudbaleri Leka su su se brzo adaptirali. Njima je \'\'visila\'\' licenca, nisu na vreme spremili stadion za ovu konkurenciju i postojala je mogućnost da ostanu u Seriji C. Ipak, za velikim zakašnjenjem Leku je odobreno da zaigra u drugoj italijanskoj ligi, što nije bio slučaj sa Ređinom koja je zbog finansijskih problema morala da se preseli u treću ligu, ni kriva ni dužna u Serije B je ostala ekipa Breše. Na startu je Leko beležio sve same poraze. U prvih sedam kola imali su šest neuspeha i sam o jedan remi. Izgeldalo je da će se brzo vratiti u Seriju C, ali su onda vezali dva trijumfa na dva teška gostovanja, prvo u Pizi pša u Palermu i lavina je krenula. Leko je imao niz od pet mečeva bez poraza do ove subote kada su položili oružje u Kremoni. Pored Pize i Palerma pobedili su i Parmu, pa su to, za sada, njihove jedine pobede.

Predlog

Mada se po prvi put sastaju u Seriji B, ova dva tima imaju svoj istorijat međusobnih duela u nižim ligama. Uglavnom je to bilo u Seriji C, s obzirom da su igrali u istoj grupi i u dve uzastopne godine izborili promociju, prvo Komo a onda i Leko. Biće ovo zanimljiv duel, Leko se oporavio, videli su da razlika u kvalitetu drugog i trećeg ranga nije velika i sada kreću u misiju obezbeđivanja opstanka. Što se ovog meča tiče nama liči na neki remi, ali nam je realnija igra gol-gol. Za GG kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.