Četvrtak, 30/11 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
30/11AEK Atina vs Brajton Da postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
29/11/2023 12:57
U najjačjoj grupi Lige Evrope moglo bi da dođe do odluke u ovom kolu. U Atini šampion Grčke dočekuje engleski Brajton od 18.45 u četvrtak.
AEK

Pokušao je AEK da se letos dokopa Lige šampiona ali u tome nije uspeo. Ispao je na poslednjoj prepreci od belgijskog Antverpa i morao je da se zadovolji igrnjem u Ligi Evrope. Međutim grupa koju su dobili u slabijem evropskom takmičenju je takva da je se ne bi postidela ni Liga šampiona. Tu su dva bivšva prvaka Evrope, slavni Ajaks i francuski Olimpik iz Marseja i veoma snažni premijerligaš Brajton, mada debitant. Posle četiri odigrana kola Grci imaju 4 boda na svom kontu a jedini trijumf zabeležili su baš u Brajtonu u prvom kolu. Pored te pobede odigrali su nerešeno sa Ajaksom i dva puta izgubili od Marseja. Težak im je put do drugog mesta, ali u ovakvoj konstelaciji smatramo da bi u AEK-u bili zadovoljni i sa trećom pozicijom i selidbom u Ligu konferencija, samo da ostanu u Evropi i na proleće.

Brajton

Galebovi su šokirani na startu ovog takmičenja kada ih je na njihovom Ameksu pobedio AEK, a nisu slavili ni u drugom kolu na Velodromu protiv Olimpika. Tek protiv Kopljanika je tim sa krajnjeg juga Engleske pokazao zašto je u vrhu Premijer lige već par sezona. Dva puta su pobedili slavni holandski tim i sada poslednja dva kola čekaju na 2. mestu sa 7 bodova, jednim bodom manje od vodećeg Marseja. U slučaju uspeha u Atini sami bi odlučivali o prvom mestu u grupi i plasmanu direktno u osminu finala. O tome bi odlučio meč poslednjeg kola kada u Brajton stiže Olimpik. Uporedo sa Evropom Galebovi igraju i u Premijer ligi sasvim solidno. Prošlog vikenda su slavili sa 3:2 na Siti Graundu u Ntingemu protiv domaćeg Foresta.

Predlog

Kažemo još jednom, ove grupe se ne bi postidela ni Liga šampiona, a u prva četiri kola videli smo nekoliko fantastičnih utakmica. Najbolji su bili dueli prvog kola kada su Ajaks i Marsej igrali u Amsterdamu i kada je Brajton dočekao AEK. Sada su na programu revanši tih utakmica i očekujemo ponovo spektakle. Naš predlog za okršaj u Atini je igra gol-gol sa koeficijentom 1.55 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.