Četvrtak, 30/11 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
30/11Astana vs Dinamo Zagreb1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
29/11/2023 13:19
Poraženi iz ovog meča gotovo sigurno ostaje bez šansi da igra i na proleće u Evropi. Meč u Kazahstanu na programu je u četvrtak u 16.30.
Astana

Najbolji tim Kazahstana nije uspeo da odbrani titulu prvaka i neće ga biti u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta. Novi prvak Kazahstana je Ordabasi a Astana je morala da se zadovolji drugim mestom. Prvenstvo je završeno pre mesec dana i od tada je Astana odigrala samo jedan meč u Ligi konferencija i to protiv kosovskog Balkanija koji nije uspela da pobedi na svom terenu. Nije i selekcija ove zemlje uspela da se domogne EURA, bar za sada, ali će imati priliku u baražu Lige nacija. Za Astanu bi mnogo značio ostanak u Ligi konferencija i na proleće, imali bi neophodne mečeve da drže ekipu u pripravnoti, ali da bi se to dogodilo moraju da iza sebe ostave Zagrepčane i Balkani, s obzirom da je Viktorija iz Plzenja već sigurna na prvom mestu sa maksimalnim brojem bodova iz 4 kola.

Dinamo Zagreb

Modri su potpuno podbacili u letošnjim kvalifikacijama, prvo nisu uspeli da dođu do Lige šampiona, iz nje ih je izbacio AEK iz Atine, a zatim ih je praška Sparta sprečila da igraju u Ligi Evrope. Na kraju su završili u trećem po jačini takmičenju u Evropi, čime su navijači bili nezadovoljni. Sada su još više ozlojeđeni jer Dinamo igra jako slabo i posle 4 utakmica ima samo 3 boda na kontu. Te poene su osvojili baš protiv Astane, što im je bio treći trijumf nad ovim timom iz Kazahstana ove sezone. Izgubili su dva puta od češke Vitkorije a poraz su doživeli i od Balkanija. Možda bi Dinamu odgovarao i remi u Astani, pod uslovom da Balkani ne pobedi Vitkoriju, pa bi onda u poslednjem kolu odlučivali o svojoj sudbini u duelu sa predstavnikom Kosova.

Predlog

Astana i Dinamo su se već sastali u kvalifikacijama za Ligu šampiona letos. Tada je hrvatski predstavnik bio uspešniji i pobedio u obe utakmice. Žreb ih je kasnije spojio u grupi Lige konferencija, i odmah u prvom kolu Astana je gostovala u Zagrebu. Ponovo je slavio Dinamo i to rezultatom 5:1. Tako je Dinamo u tri meča Astani dao čak 11 golova a primio samo jedan. I sada su Zagrepčani favoriti i verujemo da će slaviti na ovom gostovanju. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.